21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπάντηση σε σχόλιο αναγνώστη μας: Το λιμάνι της Ραφήνας διαθέτει ΑΑΛΕ/ΣΑΛΕ

Απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη μας: Το λιμάνι της Ραφήνας διαθέτει ΑΑΛΕ/ΣΑΛΕ

Ένα σχόλιο αναγνώστη της ιστοσελίδας μας kirkinews.gr στο άρθρο που δημοσιεύσαμε χτες σχετικά με τις εργασίες για πυροπροστασία του λιμένος Το λιμάνι Ραφήνας αποκτά επιτέλους πυρασφάλεια – πυροπροστασία! υπήρξε η αιτία επικοινωνίας μας με την Δ.Σ. του ΟΛΡ κα Γκικάκη η οποία μας έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Στο σχόλιό του κάτω απ’ το κοινοποιημένο άρθρο μας, ο ακόλουθός μας έγραψε:

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει, εάν δεν έχει γίνει, είναι το λιμάνι της Ραφήνας να έχει ΣΑΛΕ (σχέδιο ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης) και να έχει πάρει έγκριση κατά SOLAS και κώδικα ISPS….εάν δεν γίνει αυτό πρώτα, όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά».

Άμεση ήταν η απάντηση της Δ.Σ. του ΟΛΡ Δέσποινας Γκικάκη, η οποία διευκρινίζει:

  1. Υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες Αξιολόγησης Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης και Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΑΑΛΕ/ΣΑΛΕ) για τη λιμενική εγκατάσταση «ΡΑΦΗΝΑΣ».
  2. Η λιμενική εγκατάσταση της Ραφήνας έχει απαλλαγή από την υποχρέωση εφαρμογής του Κανονισμού 725/2004ΕΚ, που αφορά στην εφαρμογή των μέτρων ISPS που προβλέπονται από το ΣΑΛΕ, λόγω του ότι δεν εξυπηρετεί πλοία Κατηγορίας Α.

Θεωρούμε ότι ο καλός αναγνώστης μας, ο οποίος με το σχόλιό του προκάλεσε απάντηση σε θέματα που πιθανόν είναι άγνωστα στους πολλούς χρήστες του λιμανιού της Ραφήνας, πήρε τις διευκρινήσεις που χρειαζόταν, παράλληλα με όσους θέλουν να μαθαίνουν πράγματα που αφορούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα