23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕίναι 90 χρονών αλλά θέλει να συνεχίσει να εργάζεται ακόμα και μετά...

Είναι 90 χρονών αλλά θέλει να συνεχίσει να εργάζεται ακόμα και μετά τη σύνταξη

«Αφού αισθάνομαι αρκετά υγιής, θα συνεχίσω, παρόλο που είμαι σε μεγάλη ηλικία».

Ο γηραιότερος οδηγός φορτηγού της Βρετανίας, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται 12 ώρες την ημέρα σε ηλικία 90 ετών, θα συνεχίσει να εργάζεται για έναν ακόμη χρόνο, αφού πέρασε από υγειονομικό έλεγχο.

Ο Μπράιαν Γουίλσον άρχισε να οδηγεί θωρακισμένα φορτηγά στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας το 1950. Όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός φορτηγού το 1953, παραδίδοντας βενζίνη για την Esso, πριν αναλάβει τελικά την εταιρεία μεταφορών του πατέρα του.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, ο πατέρας τεσσάρων παιδιών εξακολουθεί να ξυπνάει στις 4 το πρωί για τις 12ωρες βάρδιες του, παραδίδοντας σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Ρότσντεϊλ, το Μπέρμιγχαμ και το Νιούκαστλ. Ο κ. Γουίλσον χρειάζεται να κάνει κάθε χρόνο πλήρη έλεγχο της υγείας του από τον γιατρό του, ο οποίος του επιτρέπει να οδηγεί στους δρόμους.

Θα συνεχίσω παρά την ηλικία μου

Αφού πέρασε την ετήσια αξιολόγησή του φέτος, δήλωσε ευτυχής που μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του. «Αφού αισθάνομαι αρκετά υγιής, θα συνεχίσω, παρόλο που είμαι σε μεγάλη ηλικία», δήλωσε.

Ο κ. Γουίλσον, ο οποίος ζει στο Σέφιλντ, έχει διανύσει εκατομμύρια χιλιόμετρα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα περιορίζεται σε “μικρά δρομολόγια” – περίπου 150 μίλια. «Όλα εξαρτώνται από το πόσο απασχολημένος είμαι, αλλά αυτή την εβδομάδα ήμουν απασχολημένος», είπε. «Δουλεύω κάθε μέρα και πιθανώς θα δουλέψω περισσότερες από 40 ώρες αυτή την εβδομάδα». «Αύριο θα δουλέψω περίπου 12 ώρες, καθώς θα φύγω για το Μπέρμιγχαμ περίπου στις 5 το πρωί και μετά θα είναι 5 το απόγευμα όταν επιστρέψω». «Δουλεύω για τον εαυτό μου και δεν θα το έκανα αν δούλευα για κάποιον άλλο», είπε. «Έχω συνηθίσει τόσο πολύ να κάνω τη δουλειά, που απλά συνεχίζω».

Παρά το γεγονός ότι οδηγεί για πάνω από 70 χρόνια, ο Μπράιαν σκέφτεται να αποσυρθεί το επόμενο έτος και σχεδιάζει να πάει στην Ταϊλάνδη με τη σύζυγό του Μάβις, 89 ετών, την οποία γνώρισε όταν ήταν 15 ετών σε ένα πανηγύρι.

Τα σχέδια μετά τη σύνταξη

Ο Μπράιαν πρόσθεσε ότι: «Μπορεί να φύγω στη σύνταξη του χρόνου, αλλά δεν ξέρω, καθώς όλα εξαρτώνται από το πώς θα είναι η γυναίκα μου, καθώς θα γίνει 90 ετών την επόμενη χρονιά».

«Όταν όμως θα βγω στη σύνταξη, θέλω να πάω στην Ταϊλάνδη για μερικούς μήνες, επειδή ένα από τα παλικάρια μου ζει στην Ταϊλάνδη». Έχει τη δική του επιχείρηση εκεί και βρίσκεται εκεί για περίπου 15 χρόνια. “Έχουμε πάει περίπου έξι φορές, αλλά δεν έχουμε πάει τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω του Covid, στην πραγματικότητα δεν έχουμε πάει πουθενά εξαιτίας της πανδημίας.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε έξι χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία και ο κ. Γουίλσον δήλωσε ότι η σύζυγός του, η οποία πήρε σύνταξη πριν από χρόνια, τον ενθάρρυνε να συνεχίσει να εργάζεται.

Ο ίδιος είπε: «Η κυρία Γουίλσον με έχει ενθαρρύνει λέγοντας μου «να συνεχίσω όσο αισθάνομαι ακόμα αρκετά καλά». Επιπλέον, εξαιτίας όλων των λογαριασμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού που ανεβαίνουν, πρέπει να συνεχίσω να εργάζομαι».

Ο κ. Γουίλσον δεν είχε ποτέ ατύχημα σε όλες τις δεκαετίες που οδηγούσε, και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει μείνει εκτός εργασίας ήταν επτά εβδομάδες, όταν έσπασε το πόδι του σε ηλικία 40 ετών.

Γίνεται 91 ετών τον Μάρτιο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα