16.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕμετική ανάρτηση δικηγόρου για τις φωτιές – Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ

Εμετική ανάρτηση δικηγόρου για τις φωτιές – Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί στα social media για τις αναρτήσεις της δικηγόρου, Σταυρούλας Τομαρά, η οποία, μεταξύ άλλων, εύχεται να καούν περιοχές της Αττικής για να πέσει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για την πρώην δικηγόρο των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που το 2016 κατέφυγαν στην Ελλάδα, ενώ η ίδια δηλώνει στο λογαριασμό της στο Twitter ότι ήταν στο παρελθόν και σύμβουλος υπουργού Εθνικής Άμυνας.

“Εγώ κάνω προσευχή και βουντού να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη Κυβέρνηση, έγραψε σχολιάζοντας μια ανάρτηση χρήστη του Twitter για τις καταστροφικές φωτιές”.

Το συγκεκριμένο χυδαίο tweet, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε οργή, με «βροχή» αρνητικών σχολίων.

Η δικηγόρος, πάντως, αφού πρώτα επιχείρησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα…

… άρχισε τις απειλές:

Πειθαρχική δίωξη εναντίον της από το ΔΣΑ

Ούτε οι διευκρινίσεις της, ούτε οι απειλές της, έπεισαν το σωματείο στο οποίο ανήκει, πάντως, γι’ αυτό και η δικηγόρος παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για την ανάρτησή της.

Σε βάρος της δικηγόρου ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, μετά από αναφορά μέλους του πειθαρχικού συμβουλίου του ΔΣΑ και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Η παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έγινε για αναξιοπρεπείς δηλώσεις, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του δικηγόρου και παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας και το Δικηγορικό Κώδικα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα