20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΕν ενεργεία δήμαρχοι υποψήφιοι βουλευτές

Εν ενεργεία δήμαρχοι υποψήφιοι βουλευτές

Οι εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν θα βρούνε αυτοδιοικητικούς στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Δυο ονόματα εν ενεργεία δημάρχων της Αττικής θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στη Βουλή.

Χρήστος Ράπτης in.gr

Στις εθνικές εκλογές, στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, εκτός απροόπτου,  θα βρίσκονται και αυτοδιοικητικοί και πιο συγκεκριμένα εν ενεργεία δήμαρχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχοι δυο Δήμων του νομού Αττικής, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Ο πρώτος πιθανότατα υποψήφιος βουλευτής προέρχεται από Δήμο των Νοτίων Προαστίων και είναι ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Ο Πέτρος Φιλίππου έχει μακρά πορεία στην Αυτοδιοίκηση ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Περιφέρειας Αττικής το 1989. Το 1995 εξελέγη πρώτη φορά δήμαρχος Καλυβίων όπως και το 1998, το 2002 και το 2006. Το 2010 εξελέγη πρώτος δήμαρχος στον Καλλικρατικό Δήμο Σαρωνικού. Την πενταετία 2014-2019 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Τον Μάιο του 2019 εξελέγη δήμαρχος Σαρωνικού.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφώντας Μανιατογιάννης

Ο Ξενοφώντας Μανιατογιάννης, για τους φίλους του Ξένος, δήμαρχος Βριλησσίων αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος διανύει την 2η συνεχόμενη θητεία του ως Δήμαρχος. Τοπογράφος στο επάγγελμα που το ασκούσε ανελλιπώς έως το 2014 που εκλέχθηκε δήμαρχος Βριλησσίων, ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βλέπει την επόμενη μέρα της ανάμειξης του με τα κοινά, από τα βουλευτικά έδρανα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα