24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΓιάννης Σμέρος: Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Γιάννης Σμέρος: Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Η πιο πολυδιαφημιζόμενη θεσμική παρέμβαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης αποδείχτηκε το πιο παρελκυστικό πυροτέχνημα. Το επιτελικό κράτος χάθηκε τη στιγμή που δεν έγινε καμία προσπάθεια ή πρόβλεψη να αναχαιτιστεί η συμφόρηση της Δευτέρας στους μεγαλύτερους δρόμους της Αττικής. Και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να γυρίσουν σπίτια τους, παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματα τους και η συμφόρηση έφερε το δράμα, που είδαμε.

Και αφού τελείωσε η χιονόπτωση και σταδιακά ανοίγουν οι δρόμοι, το μεγάλο πρόβλημα που συνεχίζεται για 5η ημέρα, λέγεται ηλεκτροδότηση. Εκατοντάδες σπίτια στην Ανατολική Αττική παραμένουν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτό το χάος, που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) είναι πρωτόγνωρο. Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να σταματήσει, είναι ότι πλέον έχει ουσιαστικές ευθύνες απέναντι στους πολίτες και στους καταναλωτές.

Είναι απαράδεκτο, οι πολίτες να στήνονται για ώρες με το τηλέφωνο -που το φορτίζουν στα αυτοκίνητα τους- για να καταφέρουν να επικοινωνήσουν το πρόβλημα τους στον αρμόδιο οργανισμό, ενώ είναι ήδη απηυδισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν με την απουσία της ηλεκτροδότησης.

Είναι απαράδεκτο, να μην υπάρχει συντονισμένη επικοινωνία με τις Δημοτικές αρχές και να παρατηρούνται άνευ λόγου καθυστερήσεις σε πολλά σημεία, τα οποία ενώ είναι καθαρισμένα δεν εμφανίζονται τα συνεργεία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθει σήμερα η ηλεκτροδότηση και στο τελευταίο σπίτι.

Γιάννης Σμέρος

Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα