28.1 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑH «ουράνια έπαυλη» – Γιατί ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην κατοικήσει ποτέ...

H «ουράνια έπαυλη» – Γιατί ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην κατοικήσει ποτέ σε αυτό το σπίτι

Ένα εντυπωσιακό αρχοντικό βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου ουρανοξύστη, ωστόσο ο πραγματικός ιδιοκτήτης του φέρεται να μην έχει πατήσει ακόμη το πόδι του στο κτίριο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν πληρώσουν για να ανεγερθεί μια τεράστια έπαυλη, αφιερώνουν χρόνο για να πάνε να ζήσουν σε αυτό, ή το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να πάνε και να επισκεφτούν το χώρο.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης και επιχειρηματίας Vijay Mallya, δεν περνάει πολύ χρόνο στο νέο του σπίτι, μια «ουράνια έπαυλη» στο Bengaluru της Ινδίας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το έχει δει καν από τότε που ολοκληρώθηκε.

Ο ιδιοκτήτης δεν το έχει δει ποτέ

Με καταπράσινους κήπους, μια πισίνα υπερχείλισης, ένα ελικοδρόμιο και πολλές ακόμη ανέσεις, η έπαυλη του Mallya θα ήταν σαν να βρίσκεται σε ένα εκτεταμένο εξοχικό κτήμα. Έχει τον χώρο και τη μεγαλοπρέπεια που θα περίμενε κανείς από το σπίτι ενός δισεκατομμυριούχου – απλά τυχαίνει να βρίσκεται περίπου 400 πόδια στον ουρανό. Έτσι, είναι αρκετά ευέλικτο, αν το καλοσκεφτείτε. Η έπαυλη στην κορυφή του κτιρίου υποτίθεται ότι εμπνεύστηκε από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον και είναι εύκολο να δει κανείς τις ομοιότητες μεταξύ των δύο κτιρίων.

Ο λόγος που δεν έχει πάει στο νέο του σπίτι

Ο Mallya δεν έχει επιστρέψει στην Ινδία, με την ινδική κυβέρνηση να προσπαθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να τον εκδώσει για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη και οικονομικά εγκλήματα, αφού δεν πλήρωσε χρέη άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Όπως προέκυψε, είχε κατηγορηθεί για εξαπάτηση μιας κοινοπραξίας εθνικών τραπεζών, ενώ και ο μεγιστάνας των διαμαντιών Nirav Modi κατηγορήθηκε για εξαπάτηση της κρατικής Punjab National Bank. Έτσι και οι δύο διέφυγαν από τη χώρα.

Τώρα, ο Mallya, ο οποίος έκανε την περιουσία του με τη δημοφιλή μάρκα μπύρας Kingfisher, καθώς και με τη Formula 1 και τις αερομεταφορές, έχει καταφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί παραμένει παρά τις έντονες προσπάθειες της Ινδίας να τον εκδώσει.

Η έπαυλη έχει αξία περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων

Αν και μπορεί να σας συγχωρέσει κανείς αν νομίζετε ότι ο Mallya κατέχει και όλα τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη, η έπαυλη καλύπτει 40.000 τετραγωνικά πόδια και δεν μοιράζεται τίποτα με τα υπόλοιπα διαμερίσματα στο κτίριο από κάτω.

Ο Irfan Razack, πρόεδρος της Prestige Estates Projects, η οποία συμμετέχει σε μια κοινή συμφωνία ανάπτυξης για την κατασκευή του πύργου, δήλωσε για το έργο: «Ήταν πρόκληση να κατασκευάσουμε το αρχοντικό σε ένα τεράστιο ύψος, αλλά εξασφαλίσαμε ότι θα το κατασκευάσουμε ακριβώς όπως το σχεδιάσαμε. Πρόκειται για μια πολύπλοκη κατασκευή και οι τελικές εργασίες συνεχίζονται».

Η ομοιότητα με τον Λευκό Οίκο είναι εμφανής

«Θα ολοκληρώσουμε το έργο σύμφωνα με τη σύμβαση και θα το παραδώσουμε», συμπλήρωσε.

O Mallya ζει επί του παρόντος στην έπαυλή του στο Hertfordshire στο Λονδίνο. Πηγή φωτό:onmanorama.com

Η έπαυλη έχει αξία περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αφού ξόδεψε τόσα χρήματα για να κάνει πραγματικότητα τα εξωφρενικά όνειρα του σπιτιού του, υπάρχει πιθανότητα ο Mallya να μην καταφέρει ποτέ να ζήσει σε αυτήν.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα