17.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΗ παραδοξότητα της παραδοξότητας: Ένας υπόδικος δήμαρχος (Ε. Μπουρνούς) κριτής υπευθύνων της...

Η παραδοξότητα της παραδοξότητας: Ένας υπόδικος δήμαρχος (Ε. Μπουρνούς) κριτής υπευθύνων της τραγωδίας των Τεμπών

Β. Μάρκου: Κακόγουστο θέατρο και υποκρισία της υποκρισίας (Μπουρνούς! «Πολλά λόγια, πολλά ψέματα» δεν λένε;

Βιργινία Μάρκου Zwnews.gr

«Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τη μνήμη αυτών που άδικα θυσιάζονται».

Ποιος ανέφερε την παραπάνω φράση σε δημόσιο λόγο του; Πού να σας τα λέω και ποιος να με πιστέψει;.. Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, σ’ ερώτηση αναφορικά με τα θύματα των Τεμπών! Ο ίδιος, από το εδώλιο του κατηγορουμένου -μεταξύ άλλων- για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς του 2018 κρίνει άλλους θεσμικούς παράγοντες γι’ άλλες τραγωδίες… Κακόγουστο θέατρο και υποκρισία της υποκρισίας! «Πολλά λόγια, πολλά ψέματα» δεν λένε;

Άλλωστε, δεν είναι μόνο τα λόγια στην περίπτωση του Δημάρχου… Είναι και οι πράξεις!

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οπότε μία ολόκληρη χώρα πενθούσε, τότε που ο ένας μετά τον άλλον: Σύλλογοι/Φορείς/Δήμοι/Κόμματα/Υποψήφιοι ακύρωναν όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ομιλίες, συγκεντρώσεις κ.λπ. ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου προχώρησε κανονικά, στην υλοποίηση της γιορτής μηχανοκίνητου αθλητισμού/ράλι αντίκα! Ταυτόχρονα με την εκδήλωση, πραγματοποιούνταν σε διάφορα μέρη της χώρας, οι κηδείες των νέων αδικοχαμένων συμπολιτών μας! Ο κατηγορούμενος για άλλες αδικοχαμένες ψυχές, κ. Μπουρνούς, κουνούσε τη σημαία για την εκκίνηση και φωτογραφιζόταν να δίνει τα μετάλλια και τις αναμνηστικές πλακέτες! Μετά, να μην του κακοφαίνεται που δεν πείθει κανέναν για τα λόγια «συμπαράστασης και οργής» που λέει στις συνεντεύξεις του!

Ας υπενθυμίσουμε και σε αυτό το τεύχος -για να μην ξεχνιόμαστε- κατάθεση μάρτυρα για τη φονική πυρκαγιά του 2018: «Οι δίοδοι προς τη θάλασσα είναι τουλάχιστον 25. Από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι τη θάλασσα, είναι 850 μέτρα. Μοναδικό δύσκολο κομμάτι είναι στο Κόκκινο Λιμανάκι. Η απόσταση για έναν μέσο άνθρωπο προς τη θάλασσα είναι περίπου 20 λεπτά. Ο κόσμος έφυγε αυτοβούλως με τα οχήματα του. Στις 18:00 με την ενημέρωση του δημάρχου (Μπουρνούς) ο κόσμος καθησυχάστηκε. Δεν είχαμε ενημερωθεί πως η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή». Οι αδιαμφισβήτητες λοιπόν, ευθύνες του, για το ολοκαύτωμα, δεν γίνεται ν’ αποσιωπηθούν παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια. Λέτε για αυτόν τον λόγο να εμφανίζεται τόσο εκνευρισμένος, σχεδόν σε πανικό, στα Δημοτικά Συμβούλια; Με τηλεδιάσκεψη τα περισσότερα… Εδώ ταιριάζει το: «Η καλύτερη πανοπλία είναι να βρίσκεσαι εκτός βεληνεκούς!».

Σε πρόσφατη σχετική συζήτηση του Σώματος, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μην του ξαναθέσει ερώτημα προερχόμενο από τον Ανδρέα Βασιλόπουλο!! «Δεν μ’ ενδιαφέρει τι λέει ο τύπος! Δεν του απαντώ ξανά!» εμφανίστηκε να φωνάζει εκτός εαυτού! Να του θυμίσουμε ήρεμα, ότι δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια αυτό! Ν’ αγνοεί δηλαδή τις ερωτήσεις συναδέλφων του, απαντώντας κατά προτίμηση! Όχι πως όταν υποτίθεται πως απαντά, στα ατέλειωτα και μονότονα λογύδριά του, ενημερώνει ουσιαστικά ή βρίσκεται εντός θέματος! Καμία σχέση!

Κε Δήμαρχε, περιμένουμε ακόμα να ακούσουμε τι έχεις ν’ απαντήσεις, στις ερωτήσεις του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου, σχετικά με τα εξής: «Μεθοδεύσεις για το πολεοδομικό του Πικερμίου, παράνομη επέκταση Κοιμητηρίου Ραφήνας, παράνομη εγκατάσταση και απαράδεκτες παραχωρήσεις του εργοταξίου στην Intrakat». Και σε άλλα πολλά… Πέραν της… αποδεδειγμένης «ευαισθησίας» του Δημάρχου, έχει επισημανθεί πολλές φορές και από διάφορες πλευρές και η αίσθηση «δημοκρατικότητας» που τον διακατέχει… Γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα για μία ακόμα φορά, με αφορμή κατάληψη σχολείου της Ραφήνας, όπου οι μαθητές επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στα Τέμπη και τον χαμό νέων συνανθρώπων μας. Ξημερώματα και με τη βία, ο Δήμαρχος αποφάσισε να διαλύσει την κατάληψη.

Όταν παιδιά και καθηγητές πήγαν την επομένη στο γραφείο του να διαμαρτυρηθούν, τους πέταξε έξω με «χυδαίο τρόπο» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ουρλιάζοντας ότι «στο γραφείο του βρίσκονται και θα κάνει ό,τι θέλει!». Επί δύο ώρες μετά τον εκδιωγμό τους, 100 μαθητές περίμεναν πεισματικά κι επίμονα έξω από το Δημαρχείο, ώσπου αναγκάστηκαν ν’ αποχωρήσουν! Το πήραν απόφαση πως και μία εβδομάδα να στέκονταν εκεί, ο Δήμαρχος θα έμενε ταμπουρωμένος μέσα, αρνούμενος να βγει και να συνομιλήσει μαζί τους!

Εν τω μεταξύ, μία λέξη που σίγουρα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του κ. Μπουρνούς, είναι «συγνώμη!».

Ποτέ δεν έχει κάνει λάθος, ποτέ δεν έχει φταίξει σε κάτι, ποτέ δεν έχει παραδεχτεί αστοχία!… Ημίθεος τουλάχιστον! Έτσι και στην περίπτωση της κατάληψης και της βίαιης παρέμβασής του, αφού διαπίστωσε τη δημόσια κατακραυγή εναντίον του (σ.σ. από μαθητές, γονείς, καθηγητές) έβγαλε ανακοίνωση ότι διαλύθηκε το σχολείο! Στον έναν δρόμο της Ραφήνας βρήκε ξηλωμένο και πεταμένο σώμα καλοριφέρ του σχολείου! Σε άλλο στενό, βρήκε πόμολα από πόρτες και σε άλλη ρούγα καλώδια…. Συμπέρασμα; Καλώς έκανε και μπούκαρε μέσα να τους διαλύσει την κατάληψη! Και όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος! Και ο Θεός βοηθός!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα