Σε μικρή ηλικία, οι φύλακες του κέντρου περιέγραφαν τη Ντέζε και τη Ντακάσι ως «σύντροφους στο έγκλημα».

To 2019 o γορίλας έγινε viral μετά από μια selfie δίπλα σε έναν άλλο ορφανό γορίλα, την Ντέζε και έναν φύλακα του πάρκου. Η άκρως… ανθρώπινη στάση των δύο ζώων είχε μαγνητίσει για άλλη μια φορά τα βλέμματα.

Οι δυο τους ήταν τα πρώτα ορφανά που φρόντισαν οι εργαζόμενοι στο εθνικό πάρκο του Κονγκό, το κέντρο που διαχειρίζεται ο 49χρονος πλέον Αντρέ Μπάουμα, ο οποίος στα μάτια της Ντακάσι, ήταν κάτι σαν πατέρας.

«Όποτε με βλέπει, ανεβαίνει στην πλάτη μου, όπως θα εκανε με τη μητέρα της», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του ο Μπάουμα.

Μετά τον θάνατο της Ντακάσι, το πάρκο ανέφερε ότι σφαγές όπως αυτή που σκότωσε τη μητέρα της είχαν οδηγήσει τελικά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που «ενίσχυσαν σημαντικά την προστασία των γορίλων των βουνών της Βιρούνγκα».

Το ντοκιμαντέρ του Netfix το 2014 για το πάρκο είχε αναδείξει την ιστορία: Virunga Official Trailer 1 (2014) – Netflix Documentary HD

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, το είδος της Ντακάσι αυξήθηκε κατά 47%, από 720 ορεινούς γορίλες το 2007 σε περίπου 1.063 το 2021.