24.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ «βασίλισσα της νύχτας» άνθισε και γέμισε άρωμα τη βεράντα μου απόψε...

Η «βασίλισσα της νύχτας» άνθισε και γέμισε άρωμα τη βεράντα μου απόψε 1η Αυγούστου

Τελικά η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται σε μια γλάστρα όπου φύτεψες μια "βασίλισσα της νύχτας"

Το πρώτο βράδυ του Αυγούστου άνθισε η «βασίλισσα της νύχτας» μου και γέμισε ομορφιά και άρωμα την βεράντα μου. Περίμενα ανυπόμονα ν’ ανθίσουν τα μπουμπούκια του κακτοειδούς φυτού μου και τούτο διότι έχουν την ιδιοτροπία ν’ ανθίζουν για μια και μοναδική νύχτα.

Φέτος το κακτοειδές μου με αντάμειψε με δύο ανθοφορίες. Η πρώτη τέλος Ιουνίου με δύο μπουμπούκια που δυστυχώς δεν πρόλαβα ν’ απολαύσω καθώς ξέχασα να παραμείνω στην βεράντα ως αργά το βράδυ. Ευτυχώς με αντάμειψε με μια δεύτερη ανθοφορία από έξι μπουμπούκια. Όλο το βράδυ πηγαινοερχόμουν παρακολουθώντας τα μπουμπούκια να ανοίγουν σιγά-σιγά απ’ τις εννιά το βράδυ μέχρι τις 11 όταν ολάνοιχτα πια σκόρπιζαν ολόγυρα το μαγευτικό άρωμά τους.

Ήταν η στιγμή που απαθανάτισα τα λουλούδια για να μοιραστώ μαζί σας την εικόνα τους, χωρίς όμως να μπορώ να σας μεταφέρω το λεπτό διακριτικό, αλλά εξαιρετικά ευωδιαστό τους άρωμα. Δυστυχώς σε λίγες ώρες πριν ακόμα χαράξει το ευωδιαστό αυτό πανέμορφο λουλούδι, θα κρεμάσει μαραμένο σαν παλιοπατσαβούρα.

Σε μια άλλη πλευρά του κήπου το νυχτολούλουδο με αντάμειψε επίσης με το πλούσιο άρωμα του να γεμίζει τη νύχτα. Τελικά είναι ευλογία να κατοικείς σε μονοκατοικία στη Ραφήνα.

και το νυχτολούλουδο

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα