19.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΙωάννα Αλυσανδράτου πρόεδρος συλλόγου Π.Υ.: Αν δεν είχα εμβολιαστεί…τι;

Ιωάννα Αλυσανδράτου πρόεδρος συλλόγου Π.Υ.: Αν δεν είχα εμβολιαστεί…τι;

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου είναι ασθενής με Πνευμονική Υπέρταση. Η Πνευμονική υπέρταση, είναι μια σπάνια νόσος, «άγνωστη» στην ευρύτερη ιατρική κοινότητα, άγνωστη και στους ίδιους τους ασθενείς. Μια νόσος επικίνδυνη, με μικρό προσδόκιμο ζωής αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα.

Μετά την περιπέτεια που πέρασε η Ιωάννα μέχρι να διαγνωστεί με τη νόσο, αποφάσισε με συνασθενείς της να ιδρύσουν ένα σύλλογο, ώστε ασθενείς με τη νόσο να μπορούν πρώτον να γνωρίσουν τη νόσο απ’ την οποία πάσχουν και δεύτερον να βοηθηθούν απευθυνόμενοι στα εξειδικευμένα προς τούτο κέντρα.

Έτσι  με την πρωτοβουλία ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση ιδρύθηκε ο σύλλογος τον Φεβρουάριο του 2013 με την υπ’ αριθ. 777/2013 διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τροποποιήθηκε με την υπ΄ αριθ. 319/2016 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου και καταχωρήθηκε στα βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό μητρώου 29448. Ο σύλλογος ασθενών και φροντιστών H.P.H είναι δομημένος με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και σήμερα με πρόεδρο την κα Αλυσανδράτου εκπροσωπείται και στα πανευρωπαϊκά φόρουμ σχετικά με τη νόσο, έχοντας βοηθήσει ουσιαστικά αρκετούς ασθενείς της σπάνιας αυτής νόσου.

Η κα Αλυσανδράτου ως πρόεδρος του συλλόγου εμβολιάστηκε αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό ευπαθών ομάδων κι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαΐου στο Ωνάσειο όπου υπάρχει εξειδικευμένο κέντρο Π.Υ. με το συνεργάζεται ο σύλλογος. Το ίδιο βράδυ άρχισε να νιώθει μία «κακουχία» και όπως δημοσιοποίησε η ίδια: «την άλλη μέρα το πρωί ξεκίνησε πυρετός, ενώ το απόγευμα την ταλαιπώρησε ένας απίστευτος πόνος στη μέση του στέρνου». Το πρωί επισκέφτηκε τα επείγοντα του Ωνασείου όπου διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα, που θεωρήθηκε παρενέργεια του εμβολίου. Η κα Αλυσανδράτου κοινοποίησε την περιπέτειά της αυτή «με μοναδικό σκοπό την προφύλαξη του κόσμου, όχι για να μην εμβολιαστεί, αλλά για να γνωρίζει τι μπορεί να αντιμετωπίσει».

Η περιπέτεια της Ιωάννας δεν τελείωσε εκεί, αφού προ ενάμιση μήνα, νόσησε από κορωνοϊό, με μεταδότη μηδέν το μεγαλύτερο γιο της, ο οποίος αν και εμβολιασμένος κόλλησε από ανεμβολίαστη που συμμετείχε στην παρέα νεαρών όπου κι ο γιος της σε καφετέρια.

Η Ιωάννα με τα πρώτα ήπια συμπτώματα επισκέφτηκε το «Σωτηρία» όπου διαγνώστηκε με τον ιό. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος απ’ το οποίο πάσχει, η υπεύθυνη γιατρός συνέστησε την εισαγωγή της σε μονάδα covid. Ωστόσο η Ιωάννα η οποία γνώριζε ότι αν βρισκόταν σε θάλαμο με υψηλό ιϊκό φορτίο, σίγουρα θα κινδύνευε η ζωή της, συστήθηκε στην γιατρό και την ενημέρωσε ότι γνωρίζει καλά τον εαυτό της, όπως και την πάθησή απ’ την οποία πάσχει. Η γιατρός μετά την τεκμηριωμένη συζήτηση που είχε μαζί της, δεν μπορούσε να της δώσει ούτε πράσινη ούτε κόκκινη κάρτα κι έτσι η Ιωάννα υπέγραψε κι επέστρεψε σπίτι της όπου παρέμεινε σε καραντίνα. Εκεί ανάρρωσε, ανάμεσα στους οικείους της που νόσησαν, μικροί και μεγαλύτεροι, με ήπια συμπτώματα.

Άραγε τι θα είχε συμβεί αν η Ιωάννα Αλυσανδράτου με υποκείμενο νόσημα υψηλού κινδύνου δεν είχε κάνει το εμβόλιο;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα