19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΛίγο πριν το Σεπτέμβρη έτσι διαμορφώνεται το δημοτικό σκηνικό του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου!

Λίγο πριν το Σεπτέμβρη έτσι διαμορφώνεται το δημοτικό σκηνικό του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου!

Ελάχιστες μέρες πριν την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου είναι πλέον καιρός να κάνουμε μια αποτίμηση των νέων δεδομένων και μια πρόβλεψη για το πώς θα διαμορφωθεί η νέα πλειοψηφία υπό τον Βαγγέλη Μπουρνούς.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Κερδισμένος μεν ο Βαγγέλης Μπουρνούς χωρίς δε την απόλυτη πλειοψηφία, βρίσκεται – όπως συζητιέται ευρέως – αντιμέτωπος με τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις που μοίρασε αφειδώς, ενώ επί προσθέτως πρέπει να σκεφτεί με ποιες συμμαχίες και ποια ανταλλάγματα θα εξασφαλίσει την ποθητή πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Σ’ αυτή τη θητεία τίποτα δεν θα είναι ίδιο γι’ αυτόν, καθώς διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει   ισχυρή αντιπολίτευση τόσο μέσα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όσο και έξω, αφού οι πολίτες είναι πλέον αποφασισμένοι να ενεργούν δυναμικά και αποτρεπτικά σε αποφάσεις που δεν θα είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Κερδισμένος επίσης ο Δαμιανός Φαφούτης ο οποίος κατόρθωσε κόντρα στις προβλέψεις να καταλάβει την δεύτερη θέση και μάλιστα ν’ αναδειχτεί σε ηγετική μορφή αφού κατόρθωσε να υποστηριχτεί τη δεύτερη Κυριακή από τους δύο άλλους κύριους διεκδικητές Γιώργο Χριστόπουλο και Βασίλη Πιστικίδη. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης απ’ την παράταξη του Δαμιανού αποτελεί άθλο καθώς κινήθηκε χωρίς επαρκή οργάνωση, με χαμηλό μπάτζετ οικονομικών πόρων, προδομένος από συμμάχους που τον υποστήριζαν δήθεν, μέχρι την ανακήρυξη τους ως επικεφαλής. Επίσης οι περισσότεροι υποψήφιοι σύμβουλοί του ήταν νεοεμφανιζόμενοι, καθαροί μεν, αλλά άπειροι στα πλείστα όσα μέσα χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από αντιπάλους τους στην άγρα ψήφων. Κυρίως όμως ο ίδιος ο Δαμιανός, ήταν ο μόνος που εργαζόταν και μάλιστα στην υπεύθυνη θέση του αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου κι ως εκ τούτου ο χρόνος που διέθετε στον προεκλογικό αγώνα ήταν πιεσμένος μεν, αλλά ποιοτικά αναβαθμισμένος δε, σε πολιτικό επίπεδο και μάλιστα χωρίς τη στήριξη κανενός κόμματος.

Χαμένος ο Γιώργος Χριστόπουλος που υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και πίστεψε ότι θα επανερχόταν στον δημαρχιακό θώκο που έχασε, παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις φίλων και γνωστών που όχι μόνο αγνόησε αλλά θεώρησε και αντιπάλους. Αν η απόφασή του ήταν διαφορετική και συνέπραττε προεκλογικά με τον Φαφούτη, κάτι που έκανε την δεύτερη Κυριακή, ίσως το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Μεγάλος χαμένος ο Βασίλης Πιστικίδης, τον οποίο σχεδόν εξαέρωσε ο άνθρωπος (Μπουρνούς) που ανέδειξε Δήμαρχο, κάτι που δεν του συγχώρησαν όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος οι συμπολίτες του. Αν ο ίδιος όπως κι ο Χριστόπουλος είχαν την ευθυκρισία να καταλάβουν ότι υστερούσαν στα σημεία κι είχαν ενωθεί με τον Φαφούτη προεκλογικά, τότε και μόνο τότε θα εκθρόνιζαν τον Μπουρνούς. Η συμμαχία την δεύτερη Κυριακή δεν ήταν ικανή ν’ αποτρέψει την επικράτηση Μπουρνούς.

Μεγάλος κερδισμένος ο Ανδρέας Βασιλόπουλος που κατάφερε από μόνος ως επικεφαλής προηγουμένως να έχει άλλους δύο – τρεις συνολικά – στην νέα θητεία που ξεκινά το Σεπτέμβρη. Μέχρι στιγμής το στρατηγικό σχέδιο που κατέστρωσε ο Βασιλόπουλος απ’ την αρχή της παρουσίας του, δηλ. να διεκδικήσει το δήμο ώστε να καταλάβει έδρα στο Δ.Σ. ως επικεφαλής, θεωρείται επιτυχημένο. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίοδο του δίνει την δυνατότητα να καταλάβει θέση στην διοίκηση του δήμου, ενισχύοντας την μειωμένη πλειοψηφία Μπουρνούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ο μόνος που συνεχάρη τον Μπουρνούς απ’ την πρώτη Κυριακή, δηλώνοντας απ’ τη στιγμή εκείνη τον προσανατολισμό του. Κοινό μυστικό στους τοπικούς κύκλους ότι συμφωνία μεταξύ Μπουρνούς – Βασιλόπουλου ήδη υπάρχει, με ζητούμενο ποια θέση θα καταλάβει ο Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος του Σώματος;

Πάντως η εν λόγω συμμαχία, αν επιβεβαιωθεί  και γραπτώς στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., θ’ αποδειχτεί λυκοφιλία, γιατί είναι απόλυτα σαφές ότι ο Βασιλόπουλος από θέση ισχύος, θα πριονίζει συνεχώς την καρέκλα του δημάρχου, ενισχύοντας συγχρόνως την δική του θέση για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στις επόμενες εκλογές.

Ζητούμενη η αντίδραση Μπουρνούς, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις βλέψεις Βασιλόπουλου, άλλωστε κι οι δύο κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες προς τον τελικό σκοπό, αλλά είναι υποχρεωμένος λόγω αδυναμίας της πλειοψηφίας του, να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο προκειμένου να την αποκτήσει άσχετα με τις παρενέργειες που πιθανόν να έχει. Άλλωστε ο ίδιος είναι άριστος γνώστης της μεθόδου, οπότε ίσως γνωρίζει και το αντίδοτο για να μην υποστεί ότι ο Πιστικίδης ως δήμαρχος.

Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την μεταξύ τους αναμέτρηση, καθώς κι οι δύο, Μπουρνούς – Βασιλόπουλος), χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα για την επίτευξη του στόχου, που στην περίπτωση του πρώτου αποδείχτηκε επιτυχής και στην περίπτωση του δευτέρου, τουλάχιστον έως σήμερα, επίσης έχει πετύχει.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα