17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜάιρα Παπαθανασοπούλου: «Κληρονόμησα τη μυϊκή δυστροφία, δεν μπορώ να πάω ούτε μια...

Μάιρα Παπαθανασοπούλου: «Κληρονόμησα τη μυϊκή δυστροφία, δεν μπορώ να πάω ούτε μια βόλτα»

«Μου έδιναν αγωγή για κάτι που δεν είχα. Ήμουν με μια κεφάλα σαν κολοκύθα, τρίχες στα χέρια, άθλια»

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου κάθισε το απόγευμα της Παρασκευής στον καναπέ της εκπομπής Studio 4. Η γνωστή συγγραφέας μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για τη μυϊκή δυστροφία, τις λανθασμένες διαγνώσεις που της έχουν κάνει αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της.

«Είναι μία εκφυλιστική αναπηρία, δεν ήταν από τη γέννησή μου. Δεν είναι αυτοάνοσο, είναι γονιδιακό. Κληρονόμησα κάποιο κακό γονιδίωμα του πατέρα μου και κάποιο της μητέρας μου, που ήταν μια χαρά. Οι μύες μου χάνουν το εύρος, τη δύναμή τους και ατροφούν» εξομολογείται η Μάιρα Παπαθανασοπούλου.

«Υπήρχε μία πολύ μικρή δυσκολία στο περπάτημα. Ξέρετε, είναι εκείνο το μεταβατικό στάδιο, ήμουν 28-29 χρονών, υπάρχει και μία φιλαρέσκεια, που δεν θέλεις να πεις ότι έχεις αναπηρία. Λίγο το κλέβεις, στέκεσαι στον τοίχο, για να περάσουν οι άλλοι και μετά κάνεις τα βήματα» παραδέχεται αμέσως μετά η συγγραφέας.

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου δεν διστάζει να περιγράψει τις επιπτώσεις που είχαν στον οργανισμό της οι λανθασμένες διαγνώσεις από τις οποίες πέρασε.

«Πέρασα από πολλές λανθασμένες διαγνώσεις. Και στην παρουσίαση του Ιούδα είχα κάτι σαν υδροκεφαλία από την κορτιζόνη, που ήταν η λανθασμένη αγωγή. Μου έδιναν αγωγή για κάτι που δεν είχα, ήταν το εντελώς αντίθετο από αυτό που έπρεπε να πάρω. Ήμουν στον Ιούδα με μια κεφάλα σαν κολοκύθα, τρίχες στα χέρια, άθλια… όταν τα έκοψα όλα αυτά, επανήλθα», αποκαλύπτει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Μάιρα Παπαθανασοπούλου περιέγραψε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ακόμη και στο να πάει μια βόλτα, όπως συστήνουν οι ειδικοί για πολλές «δύσκολες» στιγμές.

«Τι γελοιότητες είναι αυτές και πού αναφέρονται; Δεν είναι ότι εγώ δεν μπορώ να περπατήσω. Δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιος να με βοηθήσει; Δεν μπορώ να κάνω βόλτα. Για να κάνω βόλτα, πρέπει να υπάρξει ειδική συνεννόηση. Μέχρι να έρθει κάποιος, εμένα μπορεί να με έχει πάρει ο ύπνος. Χάνεται η διάθεση και ο αυθορμητισμός» επισημαίνει η συγγραφέας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα