20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜεγαλείο ψυχής: Έμαθε την ιστορία ανάπηρου σκύλου και του «χάρισε πόδια»

Μεγαλείο ψυχής: Έμαθε την ιστορία ανάπηρου σκύλου και του «χάρισε πόδια»

Έμαθε την ιστορία του Ρούντι, ενός ανάπηρου σκυλάκου από την Κρήτη και έστειλε από την Αθήνα αναπηρικό καροτσάκι.

Την αγάπη του για τα ζώα απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ένας κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων από την Αθήνα. Ο Βασίλης Τσιγκούρας βοηθάει ανάπηρα ζωάκια φτιάχνοντας αμαξίδια στο Ίλιον της Αττικής. Όπως αναφέρει το cretalive, έμαθε την ιστορία του Ρούντι, ενός ανάπηρου σκυλάκου από την Κρήτη, συγκινήθηκε και έστειλε ένα αναπηρικό αμαξίδιο γι’ αυτόν.

«Με όλη μου την καρδιά έστειλα το αναπηρικό αμαξίδιο για τον Ρούντι, τον πιστό σκύλο του κ. Μανώλη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Δε θέλω χρήματα, συγκινήθηκα από την ιστορία τους» λέει στο τοπικό σάιτ.

Το ατύχημα του Ρούντι και η άνευ όρων αγάπη με το αφεντικό του

Ο Ρούντι, 19 χρονών σήμερα, πριν από λίγα χρόνια είχε πάει με το αφεντικό του, τον κ. Μανώλη, στο χωράφι. Κάποια στιγμή ο κ. Μανώλης γλίστρησε κι έπεσε και τον ακολούθησε ο πιστός του φίλος πέφτοντας μαζί του για τον προστατεύσει και να του δώσει κουράγιο.

Ο κ. Μανώλης έχει τον Ρούντι από τριών μηνών. «Τον έχω σαν παιδί μου, δεν τον ξεχωρίζω από τα τρία μου παιδιά».

«Και το χειμώνα, που δεν είναι προσβάσιμος ο δρόμος, ενώ τραβάω τα κλαδιά στο χωράφι έρχεται κι εκείνος, τα πιάνει με το στόμα του και με βοηθάει να τα τραβήξουμε μαζί. Μπορεί να είναι υπερήλικας πια -19 χρονών- αλλά τα μπροστινά του πόδια έχουν απίστευτη δύναμη ακόμα. Τα πίσω αδυνάτισαν όπως του γέρου ανθρώπου και δεν τον βαστούν πια» συγκινεί ο κ. Μανώλης.

Ο κ. Μανώλης σηκώνει τα πίσω πόδια του υπερήλικα σκύλου του για να τον πάει βόλτα καθημερινά. Με αυταπάρνηση και ανεξάντλητη αγάπη ο ένας είναι ο ακούραστος συνοδοιπόρος του άλλου παρότι τους τελευταίους έξι μήνες ο Ρούντι κινείται με μεγάλη δυσκολία.

Πώς η ιστορία του Ρούντι ταξίδεψε στην Αθήνα

Η ιστορία του κ. Μανώλη και του Ρούντι ξεπέρασε τα όρια της Κρήτης και μέσα από ένα βίντεο στο διαδίκτυο έφθασε στον κ. Βασίλη Τσιγκούρα, ο οποίος σχολίασε ότι θα ήθελε να τους προσφέρει δωρεάν ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Μέσα σε μόλις δύο μέρες, από τη στιγμή που έμαθε την ιστορία των δύο «φίλων» από το Ηράκλειο, κατασκεύασε το αναπηρικό αμαξίδιο για τον Ρούντι, ο σκυλάκος «απέκτησε πόδια» και ο κ. Μανώλης δέχθηκε με ευγνωμοσύνη το δώρο.

Η αντιπροσφορά του κ. Μανώλη για το «ευχαριστώ»

«Ασχολούμαι από μικρός με την κατασκευή ξυλόσομπας και θα κάνω κάτι ανάλογο να το διαθέσω δωρεάν, χωρίς χρήματα, σε Σύλλογο ή Φιλοζωική Οργάνωση με σκυλιά. Μακάρι ο Ρούντι να ζήσει όσα χρόνια μπορεί, εγώ θα τον έχω πάντα δίπλα μου σαν παιδί μου» λέει με συγκίνηση ο κ. Μανώλης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα