19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜελέτη αποδεικνύει πως οι άντρες οδηγοί είναι πιο πιθανό να τρακάρουν την...

Μελέτη αποδεικνύει πως οι άντρες οδηγοί είναι πιο πιθανό να τρακάρουν την στιγμή που παρκάρουν συγκριτικά με τις γυναίκες

Τουλάχιστον όσον αφορά στο παρκάρισμα οι άντρες είναι πιο πιθανό να «χτυπήσουν» το αυτοκίνητό τους, απ' ότι οι γυναίκες

Η συζήτηση σχετικά με τις ικανότητες οδήγησης μεταξύ ανδρών και γυναικών μαίνεται εδώ και χρόνια, με τους άνδρες οδηγούς να ισχυρίζονται συχνά ότι οι γυναίκες οδηγοί είναι λιγότερο ικανές, μια νοοτροπία που -ευτυχώς- τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει ξεπερνιέται. Μάλιστα, το πόσο ξεπερασμένη είναι αυτή η θεωρία το δείχνουν πλέον και οι αριθμοί. Συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες έρχονται να σμπαραλιάσουν αυτό το πανάρχαιο στερεότυπο, αποκαλύπτοντας ότι οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα πιο ικανές στον ελιγμό των αυτοκινήτων σε στενά σημεία.

Νέα μελέτη, την οποία επικαλείται η βρετανική Daily Mail, ρίχνει φως σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα, αποκαλύπτοντας ότι οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς σε λάθη κατά το παρκάρισμα σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Οι άντρες οδηγοί είναι πιο πιθανό να τρακάρουν την στιγμή που παρκάρουν συγκριτικά με τις γυναίκες

Η μελέτη αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ένα σημαντικό 21% των ανδρών οδηγών παραδέχθηκαν μικρές συγκρούσεις κατά τη στάθμευση, ενώ μόνο το 14% των γυναικών βρέθηκαν σε παρόμοιες καταστάσεις. Τα περιστατικά αυτά κυμαίνονταν από την ακούσια πρόσκρουση σε άλλα οχήματα έως την επαφή με αντικείμενα όπως κολωνάκια, τοίχους και φράχτες, ενώ προσπαθούσαν να πλοηγηθούν σε περιορισμένους χώρους.

Επιπλέον, η μελέτη αποκάλυψε ότι το 16% των ανδρών ανέφεραν ότι χτύπησαν άλλο αυτοκίνητο ή ακίνητο αντικείμενο έως και τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος, σε αντίθεση με το χαμηλότερο 8% των γυναικών.

Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες ήταν κατά 50% πιο πιθανό να συγκρουστούν με άλλα οχήματα κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος σε σύγκριση με τις γυναίκες. Επιπλέον, το 6% των ανδρών ομολόγησαν ότι αντιμετώπισαν έως και επτά ατυχήματα που σχετίζονταν με το παρκάρισμα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με το μικρότερο 4% των γυναικών.

Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα από τη μελέτη είναι ότι σχεδόν το ένα τέταρτο και των δύο φύλων, συνολικά το 23%, παραδέχτηκε ότι είτε προσέκρουσε είτε γρατζούνισε εμπόδια κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος τον περασμένο χρόνο. Είναι ενδιαφέρον ότι ένα σημαντικό 45% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούσαν τον εαυτό τους ικανό στο παρκάρισμα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα