27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜετά το Πάσχα θα ανοίξει ο φάκελος "Περιβολάκια" Ραφήνας!

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει ο φάκελος “Περιβολάκια” Ραφήνας!

Ξεσπά ο Πέτρος Σαντ εναντίον Αμυρά – Μπουρνούς για μη αποχαρακτηρισμό Βουνού Ραφήνας

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει ο φάκελος “Περιβολάκια” Ραφήνας.

Γράφει ο Πέτρος Σαντ

Έχουμε πολλά να πούμε. Σήμερα αρνήθηκε ο κ. Αμυράς την προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο της Τροπολογίας που του έχουμε στείλει εδώ και 20 ημέρες και επιλύει το δασικό πρόβλημα της περιοχής.

Ίδιες περιπτώσεις μεταβιβάσεων ΔΑΣΙΚΏΝ ΕΚΤΆΣΕΩΝ με Υπουργικές Αποφάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν για την περιοχή “Μάτι” οδήγησαν σε ανάλογες τροπολογίες και αποχαρακτηρισμό. Βλ. Ν4626 άρθρο 2 παρ 15. και περιοχές Προβάλινθο και Αμπελούπολη βλ. Ν5037 άρθρο 247. Παρά το υλικό που στείλαμε στον κ. Αμυρά ο οποίος εκλέγεται στην περιφέρεια Ηπείρου, αυτός αρνήθηκε να προωθήσει την παραπάνω τροπολογία ενστερνιζόμενος την άποψη (των παρατρεχάμενων συμβούλων του επί δασικών θεμάτων γνωστών και μη εξαιρετέων δασικών υπαλλήλων) ότι πρόκειται για καταπατημένη περιοχή η οποία έχει ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αυτά για να έχετε πρώτη εικόνα.

Φυσικά και ο δικός μας άρχοντας έχει βάλει το χεράκι του αφενός με την αδιαφορία του και αφετέρου με την «ξερολίαση» που τον δέρνει. Ήξεραν όμως αγκαλίτσα να μαζεύουν αποτσίγαρα για τις κάμερες στην πλαζ της Ραφήνας παριστάνοντας του οικολόγους.

Όλα για το θεαθήναι, όλα για την δηθενιά.

Ουσία ΜΗΔΕΝ και αποτέλεσμα ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Θα επαναλάβω ότι προσωπικά ΔΕΝ έχω πρόβλημα με την ιδιοκτησία που έχω στα Περιβολάκια διότι είναι αποχαρακτηρισμένη (λόγω παλαιότερης άδειας λυομένου παρ.7α άρθρου 3 Ν998/79). Με ενοχλεί αφάνταστα όμως η νοοτροπία «Δύο μέτρα και δύο σταθμά», η αδικία που τελείται εις βάρος των πολιτών και κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής όπως επίσης και η ΜΗ ΠΡΟΛΗΨΗ.

Διότι αν τα Περιβολάκια καούν στο μέλλον (πολύ πιθανό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, βλ. Διδακτορικές Διατριβές και Διπλωματικές Εργασίες που αφορούν την περιοχή), τότε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ θα έχει ο κ. Αμυράς αλλά και ο κ. Δήμαρχος που αγνοούν την υφιστάμενη Νομοθεσία και Νομολογία, οδηγώντας την περιοχή σε παρακμή, εγκατάλειψη και απαξίωση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών αλλά κυρίως διότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί ενός νέου «Ματιού».

Το μόνο που μπορεί να σώσει τον κόσμο είναι το Ιπποδάμειο Ρυμοτομικό Δίκτυο της περιοχής και οι 3-4 έξοδοι διαφυγής προς Λ. Μαραθώνος, Αρίωνος και Λ. Φλέμιγκ.

Στο παρελθόν έχουμε εκπονήσει, φυσικά αφιλοκερδώς, μελέτη με scenario analysis, διαφυγής των κατοίκων και εισόδου πυροσβεστικών οχημάτων ανάλογα με τις πιθανές θέσεις εκκίνησης πυρκαγιάς και κατεύθυνσης ανέμων. Την καταθέσαμε στο Δήμο και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας όπου αρνήθηκαν να την παραλάβουν. Μας είπαν ότι έχουν και οι ίδιοι μελέτη, την οποία ουδέποτε μας έδειξαν. Όταν τους ενημερώσαμε ότι μία τέτοια μελέτη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ αν δεν επικοινωνηθεί κατάλληλα με τους κατοίκους, συλλόγους και εμπλεκόμενους φορείς διότι την στιγμή της κρίσης είναι πλέον αργά να κατευθύνεις τον κόσμο, απλά έμειναν με το στόμα κλειστό.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση από την μετριότητα που ζούμε και διοικεί την χώρα μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα