21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΜητέρα θηλάζει τον 2,5 ετών γιο της – Οι χρήστες του διαδικτύου...

Μητέρα θηλάζει τον 2,5 ετών γιο της – Οι χρήστες του διαδικτύου την κατηγορούν για «κακοποίηση»

Τι έχει συμβεί;

Η Έμα Ο’ Ντόνελ είναι blogger στη Σκωτία και μητέρα τριών παιδιών.

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων αφού ανάρτησε βίντεο που τη δείχνει να θηλάζει το δίχρονο παιδί της. Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες του διαδικτύου την κατηγορούν για «κακοποίηση» και πως πρέπει να «την κλείσουν μέσα».

Η 35χρονη μητέρα βρίσκεται σε σοκ από τις σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε επειδή έκανε μια ανάρτηση για τον απογαλακτισμό του παιδιού της. Έτσι, αποφάσισε να ανεβάσει ένα βίντεο στο οποίο μιλάει για το μίσος που υπέστη.

 

«Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο πολύ έχει φουντώσει αυτό το θέμα, ο γιος μου είναι δυόμισι ετών αλλά οι άνθρωποι λένε ότι του επιτίθεμαι. Είναι αστείο γιατί το βίντεο μιλάει για τον απογαλακτισμό και για το πώς προσπαθώ να σταματήσω να θηλάζω. Αλλά προφανώς θα έπρεπε να με κλείσουν μέσα επειδή κάνω κάτι τόσο φυσικό και φυσιολογικό», αναφέρει η μητέρα.

«Είμαστε φτιαγμένες για να ταΐζουμε τα μωρά μας»

Η Έμα μοιράζεται ανοιχτά την εμπειρία της με το θηλασμό – κάτι που ξέρει ότι είναι τόσο φυσιολογικό και φυσικό – αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πόσοι άνθρωποι ήταν αρνητικοί απέναντί της.  Γνωρίζοντας ότι δίνει στον γιο της ένα αίσθημα ασφάλειας, υπερασπίζεται την επιλογή της, ακόμη και όταν πίστευε ότι θα σταματούσε στους έξι μήνες.

«Σκέφτηκα ότι θα θήλαζα το πολύ έξι μήνες και μετά θα σταματούσα. Όταν όμως, διάβασα περισσότερα γι’ αυτό και ενημερώθηκα, συνέχισα. Μου αρέσει να τον ταΐζω, μου αρέσει να του δίνω αυτό το στενό αίσθημα ασφάλειας.  Είναι τόσο κρίμα, επειδή τα γυναικεία σώματα αντικειμενοποιούνται τόσο πολύ, που οι άνθρωποι έχουν χάσει την επαφή με το τι πραγματικά είναι. Είμαστε φτιαγμένες για να ταΐζουμε και να υποστηρίζουμε τα μωρά μας.

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη επικοινωνίας, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να σταματήσουν να θηλάζουν στους έξι μήνες, ενώ σε ορισμένες κουλτούρες τα παιδιά θηλάζουν μέχρι τα επτά τους χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά έχουν δόντια από γάλα. Το να θηλάζετε ένα παιδί δυόμισι ετών δεν είναι λάθος».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα