21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ κορωνοϊός που τα πάντα…ανατρέπει!

Ο κορωνοϊός που τα πάντα…ανατρέπει!

Μέχρι χτες αγαπητοί αναγνώστες/στριες ζούσαμε όμορφα κι ωραία παρέα με την εποχική γρίπη, που μπορεί να μας ταλαιπωρεί, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλεί θάνατο, ωστόσο γνωρίζουμε ότι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε είτε εμβολιαζόμενοι, είτε παίρνοντας την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αν τύχει ν’ αρρωστήσουμε.  Απλά γνωρίζουμε ότι τα μέτρα προστασίας μας έχουν αποτέλεσμα, το εμβόλιο αναχαιτίζει τον ιό που την προκαλεί σε μεγάλο βαθμό και κυρίως υποχωρεί όταν ο καιρός ζεσταίνει. Σε κάθε περίπτωση ο ιός ή καλύτερα οι ιοί της γρίπης, μας είναι κάτι γνωστό και οικείο.

Ξαφνικά εμφανίζεται ένας άλλος, παντελώς άγνωστος ιός, ένας κορωνοϊός, 2019-nCoV τον ονόμασαν, που αλλάζει ριζικά την ζωή και την καθημερινότητά μας. Τούτο γιατί το άγνωστο τρομάζει. Το άγνωστο δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις κι αυτό προκαλεί δέος. Το άγνωστο σε κάνει να νιώθεις ανίσχυρος, όταν δεν ξέρεις απολύτως τίποτα για τον τρόπο που μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Έτσι αυτός ο άγνωστος κορωνοϊός ανατρέπει όλη την καθημερινότητά μας. Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις, γίνονται προληπτικοί ψεκασμοί, κλείνουν σχολεία, αποφεύγονται συναθροίσεις κι όλοι οι ηλικιωμένοι κι οι άνθρωποι με βαριά προβλήματα υγείας – οι πλέον ευάλωτοι – κλείνονται οικειοθελώς στα σπίτια τους.

Σίγουρα είναι σοφό να τηρούνται όλα τα προληπτικά μέτρα ώστε να μην επεκταθεί περισσότερο ο ιός, κυρίως να τηρείται σχολαστικά η ατομική υγιεινή, αλλά δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πανικό, ούτε ν’ αφήσουμε την απόγνωση ελεύθερη να μας οδηγήσει στην κατάθλιψη, η οποία από μόνη της μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που ενδέχεται να οδηγήσει ο ιός.

Είναι δυνατόν ένας ιός να μας κάνει να νιώθουμε τόσοι μικροί κι ανίσχυροι; Είναι δυνατόν να του επιτρέψουμε να μας καταβάλλει; Όχι! Πρέπει να τον παλέψουμε χωρίς πανικό, με την εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων που προστάζει ο ΕΟΔΥ, ώστε να δώσουμε χρόνο στους αρμόδιους επιστήμονες να βρουν εμβόλιο και φάρμακα για να τον θέσουν υπό έλεγχο.

Ένας ιός είναι αγαπητοί αναγνώστες. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε πανικός. Συνεχίζουμε την ζωή μας προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους γύρω μας κι όλα θα πάνε καλά.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα