22.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ ΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Ο ΚΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Πολλοί το άκουσαν, ένας γνώστης λόγω επαγγέλματος το κατάλαβε. Ο λόγος για όσα είπε ο κος Μπουρνούς στην συζήτηση με τους πυρόπληκτους, ότι ο κος Φάμελος δήλωσε «πως θα δώσει εντολή να διανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες πέριξ των οικισμών που συνορεύουν με δάσος» κάτι αντισυνταγματικό. Καλύτερα όμως να διαβάσετε την επιστολή που μας έστειλε ο συστηματικός αναγνώστης μας όπως ο ίδιος τονίζει:

Αγαπητή κυρία Ραγκούση,

επικοινωνώ μαζί σας με μία τυπική ηλεκτρονική επιστολή ως συστηματικός αναγνώστης της ιστοσελίδας σας, προκειμένου να σας εκφράσω την απορία μου για το μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει το πολιτικό κατά συνθήκην ψεύδος. Ειδικά όταν εκτοξεύεται ενώπιον ευρέως ακροατηρίου, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος για τον ψευδόμενο, να βρεθεί ενώπιος του τιμήματος της πράξης του, άμεσα και με εξευτελιστικό τρόπο, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Και εξηγούμαι.

Κατά την αναμέτρηση δια επιχειρημάτων,  ενώπιον κοινού που διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Βουτζά προχθές, 14/5/2019, ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Ραφήνας και Πικερμίου κ. Μπουρνούς εκτόξευσε την παρακάτω “υπόσχεση”, διατυπωμένη περίπου ως εξής:

Θα ήθελα να σας μεταφέρω και ένα ευχάριστο νέο. Μετά από δικές μου πιέσεις (sic) o ο υπουργός Φάμελος δήλωσε πως θα δώσει εντολή να διανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες πέριξ των οικισμών που συνορεύουν με δάσος. Εκεί θα φυτευτούν και βραδύκαυστα είδη (sic) για να ενισχυθεί η αντιπυρική προστασία στις περιοχές που γειτονεύουν με δάσος

Σας βεβαιώ, πως αν δεν εκτελούσα άλλη εργασία εκείνη την ώρα θα του ζητούσα επιτακτικά να μου εξηγήσει πως ένας υπουργός δίνει εντολή να παραβιαστούν αφενός:

Το άρθρο 24 του Συντάγματος της χώρας και

Ο δασοκομικός και διαχειριστικός σχεδιασμός της δασικής υπηρεσίας για την περιοχή, ο οποίος περιλαμβάνει καθαρισμούς και απομάκρυνση της νεκρής βλάστησης αλλά όχι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών ή άλλη επιχείρηση διάνοιξης.

Μάλιστα σε επίσκεψη μου στο δασαρχείο Πεντέλης  προ μηνός, είδα και τις σχετικές μελέτες. Η διάνοιξη ζωνών και η απομάκρυνση ξυλώδους βλάστησης, όπως κόμπασε ο προφανώς ψευδόμενος,  αποτελεί εκχέρσωση δασικής γης και εκτός του ότι είναι αντισυνταγματική, κολάζεται αυστηρά. Ένας υπουργός, ακόμα και αν είναι ο τελευταίος, αυτό το γνωρίζει. Ή αυτός ο ίδιος ή οι σύμβουλοι του. Έτσι μοιάζει αστείο να είπε κάτι τέτοιο ένας υπουργός. Από την άλλη, ο εν λόγω δήμαρχος, μάλλον ένιωθε άνετα, για να βάλει στο στόμα του υπουργού αντισυνταγματικές υποσχέσεις.

Δεν ξέρω τι άλλα ψεύδη θα ακούσουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο από έναν άνθρωπο που δείχνει αλλά και είναι τόσο απελπισμένος αφού εκκρεμεί η εις βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, όπως διέταξε η Εισαγγελία, αλλά το να περιγράφει έναν υπουργό ως καταπατητή του Συντάγματος, προκειμένου να κάνει προεκλογική εκστρατεία, παραβιάζει κάθε έννοια δεοντολογίας

 

Με εκτίμηση

Νίκος Σίμος

Δασολόγος

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα