24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΟΛΡ Α.Ε.: Ο Σ. Χρυσοφώτης σπάει τη σιωπή κι απαντά σε δημοσιεύματα...

ΟΛΡ Α.Ε.: Ο Σ. Χρυσοφώτης σπάει τη σιωπή κι απαντά σε δημοσιεύματα «κίτρινου» τύπου

Από μια καταπράσινη γωνιά του Ιονίου, (όπως πληροφορεί ο ίδιος στο συνοδευτικό της επιστολής που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ),  όπου περνά τις διακοπές του ο πρόεδρος της ΟΛΡ Α.Ε. Σπύρος Χρυσοφώτης, αποφάσισε ν’ απαντήσει στα συνεχή συκοφαντικά-απειλητικά δημοσιεύματα συγκεκριμένου τοπικού μέσου, ώστε να μην υπάρξει καμία σκιά πλέον επί του θέματος της εκμίσθωσης οικίσκου και καταστήματος εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα για διενέργεια rapid test από δύο ιατρικές εταιρείες.

Ακολουθεί η επιστολή του κου Χρυσοφώτη

Επειδή πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με δημοσίευμα για δήθεν παράνομη απόφαση του ΔΣ της ΟΛΡ ΑΕ για την παραχώρηση οικίσκου και καταστήματος εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα για διενέργεια rapid test από δύο ιατρικές εταιρείες, θα ήθελα και δημόσια να διαβεβαιώσω με την θεσμική μου ιδιότητα, αλλά κυρίως ως μάχιμος, επί είκοσι συναπτά έτη Δικηγόρος, ότι τηρήθηκε κατά τρόπο απόλυτο και βέβαιο το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι κανόνες δεοντολογίας, καθώς και οι αρχές της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αρθρ. 24 παρ. 2 περ. β του Ν. 2971/2001 όπως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα: «Με μόνη απόφαση του αρμόδιου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Γ.Ε.Ν., εγκρίνονται οι παραχωρήσεις απλής χρήσης των χώρων της χερσαίας ζώνης λιμένα χρονικής διάρκειας μικρότερης ή ίσης των τριών (3) ετών, που δεν συνοδεύονται από οποιοδήποτε έργο μόνιμης ή προσωρινής φύσης». Επί του ζητήματος μάλιστα αυτού, έχει παραχθεί και πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας με πιο πρόσφατη την με αρ. 656/2019 απόφαση του Έ Τμήματος του ΣτΕ, για ανάλογη και αντίστοιχη περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.  Είναι προφανές λοιπόν, ότι καθ’ όλα νόμιμα το Δ.Σ. του Οργανισμού μας, με ομόφωνη απόφασή του προέβη στην απευθείας παραχώρηση για τρεις μήνες των ως άνω χώρων εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ραφήνας με αντάλλαγμα εξαιρετικό για τον Οργανισμό και αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη και τους Δημότες της. Στο σημείο αυτό εκ του περισσού να σημειώσω ότι οι αιτήσεις ήταν δύο για τους προς παραχώρηση χώρους, μία για έκαστο, το αντάλλαγμα πολλαπλάσιο του καθοριζομένου στο οικείο ΦΕΚ, ενώ οι συνδημότες μας και οι ταξιδιώτες και χρήστες του λιμένα της Ραφήνας θα έχουν στη διάθεσή τους και αν παραστεί ανάγκη, ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για δωρεάν μεταφορά τους σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο της Αττικής.

Καλώ λοιπόν τον συντάκτη του κίτρινου και συκοφαντικού δημοσιεύματος να «πραγματώσει» τις απειλές του και να το «φτάσει μέχρι τέρμα», όπως ο ίδιος γράφει και λέει, αποστέλλοντας την σχετική απόφαση που είναι αναρτημένη στη διαύγεια στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και μετά ταύτα όμως, αν όχι και πριν, να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του ενώπιον του φυσικού του Δικαστή.

Έχω δεχθεί και προφανώς θα δεχθώ και στο μέλλον σκληρή κριτική που πολλές φορές άγγιξε τα όρια της εξυβρίσεως σε προσωπικό επίπεδο. Η προσήλωσή μου όμως στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας του τύπου και της μη φίμωσης αυτού, ακόμη και όταν οι κρίσεις και η κριτική ξεπερνά τα όρια δεν με έκαναν ποτέ να σκεφτώ την προσφυγή μου στην δικαιοσύνη για να προστατεύσω την προσωπική και επαγγελματική μου υπόσταση.

Η άσκηση κριτικής και ο έλεγχος της εξουσίας μέσα από την δημοσιογραφική πένα είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και ακόμη και όταν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα πρέπει να γίνονται αποδεκτά, όπως πρόσφατα άλλωστε απεφάνθη σχετικά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εν προκειμένω όμως, ο συντάκτης του πρώτου δημοσιεύματος και των επομένων, ο γνωστός στην Ανατολική Αττικής κ. Γκόντζος Γιώργος, με γλώσσα και ύφος που αποκαλύπτουν την ηθική του υπόσταση, με καταφανή ψεύδη, ανήθικο και προκλητικό τρόπο, στοχεύει να πλήξει την φήμη του Οργανισμού, καθώς και την τιμή και υπόληψη των μελών του Δ.Σ. Αυτό δεν είναι ανεκτό.

Δια της παρούσης μου, δράττομαι της ευκαιρίας, να ευχαριστήσω δημόσια την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας για την εντός 24ωρών προετοιμασία των προς παραχώρηση χώρων και τα συγχαρητήρια που δεχθήκαμε εκ του λόγου αυτού, αλλά και τον ιατρό και δημοτικό σύμβουλο Ραφήνας – Πικερμίου κ. Μάκη Βουδούρη για την πολύτιμη συμβολή του και κυρίως για την επιτυχή προσπάθεια αμφοτέρων ημών να αποτελέσει όρο της σύμβασης παραχώρησης η αποστολή και παραμονή του ασθενοφόρου στο λιμάνι της Ραφήνας, με υποχρέωση να εξυπηρετεί αν παραστεί ανάγκη δωρεάν τους συνδημότες μας.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΡ ΑΕ

Σπυρίδων Δ. ΧΡΥΣΟΦΩΤΗΣ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα