28.4 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΌταν η αξία δεν αναγνωρίζεται, παρά μόνο στο σωστό μέρος... Ψάξε να...

Όταν η αξία δεν αναγνωρίζεται, παρά μόνο στο σωστό μέρος… Ψάξε να το βρεις

Αφιερωμένο σε καλό φίλο: Ποτέ μην ψάχνεις την αναγνώριση, εκεί που εκτιμούν άλλες αξίες

Αλιευμένο απ’ τα διαμαντάκια του διαδικτύου

Πατέρας λέει στον γιο του: «Αποφοίτησες με άριστα, οπότε θα σου κάνω δώρο το Volkswagen, που είναι στο γκαράζ και που είχα αγοράσει πριν πολλά χρόνια… Αν και λειτουργεί, δεν είναι σε καλή κατάσταση, θέλει να ρίξεις αρκετά για να το συνεφέρεις, ώστε να είναι ασφαλές.

Ίσως δε σε συμφέρει να το κρατήσεις, παρότι έχει για μένα μεγάλη συναισθηματική αξία, καθώς μέσα σ’ αυτό το αυτοκίνητο, σε συνέλαβε η μάνα σου. Βλέπεις, είναι πάνω από 50 ετών και η μάνα σου λείπει 10 χρόνια. Έτσι πριν σου το δώσω, δείξε το στην μάντρα μεταχειρισμένων πες ότι θέλω να το πουλήσω και μάθε τι μας προσφέρουν.

Ο γιος πήγε στη μάντρα και επιστρέφοντας είπε στον πατέρα του: «Μου πρόσφεραν 1.000 δολάρια επειδή δείχνει πολύ φθαρμένο». Ο πατέρας είπε: «Δοκίμασε να το δώσεις στο ενεχυροδανειστήριο».

Ο γιος πήγε στο ενεχυροδανειστήριο, γύρισε και του είπε: «Το ενεχυροδανειστήριο πρόσφερε μόνο 500 δολάρια  επειδή το αυτοκίνητο θα είναι δύσκολο να πωληθεί ως παλιό και μου είπαν ότι αυτή είναι η αξία του σαν παλιοσίδερα».

Τότε ο πατέρας ζήτησε από τον γιο του να πάει το αυτοκίνητο σε μια λέσχη vintage αυτοκινήτων. Ο γιος πήγε το αυτοκίνητο στο κλαμπ της πόλης και επιστρέφοντας, είπε περιχαρής στον πατέρα του: «Κάποιοι άνθρωποι στο κλαμπ μου πρόσφεραν 100.000 δολάρια, καθώς είναι, είπαν, ένα πολύ μοναδικό, σχεδόν ιστορικής αξίας και περιζήτητο αυτοκίνητο μεταξύ των μελών του συλλόγου».

Τότε ο πατέρας είπε στο γιο του:

«Μάθε ότι στο σωστό μέρος σε εκτιμούν με τον σωστό τρόπο. Εάν δεν σε εκτιμούν, μην θυμώνεις, διότι θα είσαι σε λάθος μέρος. ́Όποιοι γνωρίζουν την αξία σου είναι εκείνοι που σε εκτιμούν.

Ποτέ μην μένεις στο μέρος, όπου δεν εκτιμούν την αξία σου!

Ποτέ μην ψάχνεις την αναγνώριση, εκεί που εκτιμούν άλλες αξίες»

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα