22.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑPEACE TROUGH TRADITIONAL TOYS AND GAMES

PEACE TROUGH TRADITIONAL TOYS AND GAMES

Άραγε υπάρχουν πια παραδοσιακά παιχνίδια; Και πώς μπορούμε να τα εντάξουμε στη ζωή, καθημερινή και σχολική, των σημερινών παιδιών;

Αυτό είναι το θέμα που πραγματεύεται το project  ”Peace Trough Traditional Toys and Games” τεσσάρων χωρών: Ελλάδας,Τουρκίας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας στο πλαίσιο του Erasmus+/KA2 με τη χορηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κάθε χώρα από την πλευρά της και τα παραδοσιακά παιχνίδια της θα ερευνήσει κατά πόσο μπορούν τα παιχνίδια να συμβάλλουν σε ένα ειρηνικό και φιλικό κλίμα ανάμεσα στους μαθητές και στην εξάλειψη κοινωνικών διαφορών και διακρίσεων.

Στο πρόγραμμα αυτό που θα διαρκέσει 2 χρόνια, από την Ελλάδα συμμετέχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας. Πρόκειται για μία επιτυχία του σχολείου και ευχαριστούμε θερμά το Ι.Κ.Υ. για τη στήριξή του.

Μπορεί το μάθημα να γίνει  με τη χρήση τέτοιων παιχνιδιών, πιο ευχάριστο για τους μαθητές και να αναδείξει τις δυνατότητες και τα καλά στοιχεία κάθε μαθητή;

Μήπως γυρνώντας σε παραδοσιακές αξίες και τρόπους παιχνιδιού περιορίσουμε φαινόμενα βίας στο χώρο του σχολείου και όχι μόνο;

Όλα αυτά τα ερωτήματα καλούμαστε να απαντήσουμε με τη διερεύνηση του θέματος, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ελπίζουμε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας να οδηγήσουν στην ανάδειξη καινούριων τρόπων διδασκαλίας πιο φιλικούς στην ψυχολογία και τις ανάγκες του παιδιού από τα οποία το σύγχρονο σχολείο έχει απομακρυνθεί!

Αμαλία Αγγέλου

Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα