13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΡοπωτό Τρικάλων: Viral η εκκλησία που έχει μεγαλύτερη κλίση από τον πύργο...

Ροπωτό Τρικάλων: Viral η εκκλησία που έχει μεγαλύτερη κλίση από τον πύργο της Πίζας – ΒΙΝΤΕΟ

Πώς νιώθει κανείς όταν περπατά σε μία εκκλησία με κλίση 17 μοιρών, σε ένα εγκαταλελειμμένο ελληνικό χωριό; Σαν να έχεις ναυτία, αποκαλύπτουν δύο αστικοί εξερευνητές.

Κείμενο: Ναταλία Πετρίτη

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η εκπομπή δύο αστικών εξερευνητών για την εκκλησία «Παναγία της Θεοτόκου» στο χωριό «φάντασμα» της Ελλάδας, το Ροπωτό Τρικάλων.

Η εκκλησία στέκει αγέρωχη παρά την καθίζηση του εδάφους, έχοντας κλίση 17 μοίρες. Ο διάσημος πύργος της Πίζας στην Ιταλία έχει κλίση 3.97 μοίρες.

Το Ροπωτό Τρικάλων είναι χτισμένο στις πλαγιές της Καραβούλας σε υψόμετρο 750 μέτρων. Το χωριό έχει σχεδόν ερημώσει, καθώς το 2012 οι περισσότεροι πολίτες το εγκατέλειψαν λόγω της καθίζησης του εδάφους.

Αρκετά σπίτια καταστράφηκαν, άλλα κόπηκαν στη μέση, και όσα έμειναν όρθια κύλησαν χωρίς να καταστραφούν και στέκονται ακόμη και σήμερα στην πλαγιά.

Ακόμη και το να ανέβεις τα σκαλιά για να μπεις στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι δύσκολο

Ροπωτό Τρικάλων

Το γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης στο Ροπωτό ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Κάποτε στο χωριό ζούσαν 300 οικογένειες, όμως σήμερα έχουν παραμείνει ελάχιστοι κάτοικοι.

Οι εξερευνητές Bob Thissen και Frederik Sempels επισκέφτηκαν το χωριό «φάντασμα» της Ελλάδας και προειδοποιούν: «Αυτό που βλέπετε δεν είναι ψευδαίσθηση»

Δείτε εδώ το βίντεο των δύο εξερευνητών:

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα