23.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣεισμός στην Τουρκία: Μαμά και βρέφος επανενώθηκαν δύο μήνες μετά

Σεισμός στην Τουρκία: Μαμά και βρέφος επανενώθηκαν δύο μήνες μετά

Ένα τεστ DNA έφερε κοντά μια μαμά και το μωρό της που είχε χωρίσει ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.

Το «μωρό-θαύμα», η μικρή Βετίν, ηλικίας μόλις 3,5 μηνών, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην επαρχία Χατάι, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Μάλιστα, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σήμερα, η Βετίν ενώθηκε με τη μητέρα της, Γιασμίν Μπεγκντάς, σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων, 54 ημέρες μετά τον σεισμό.

«Η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της είναι ένα από τα πολυτιμότερα καθήκοντα στον κόσμο» είπε η υπουργός Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων Ντέρια Γιανίκ. Η Βετίν νοσηλεύτηκε αρχικά σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων και κατόπιν μεταφέρθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στην Άγκυρα. Από τις εξετάσεις γενετικού υλικού επιβεβαιώθηκε ότι η Γιασμίν ήταν η μητέρα της και το παιδί επέστρεψε στα Άδανα και η επανένωσή τους έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μητέρα. Ο πατέρας του μωρού και τα δύο αδελφάκια του σκοτώθηκαν στον σεισμό.

Περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν, στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα