13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυγκλονιστικό πείραμα: Απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Μαρούσι

Συγκλονιστικό πείραμα: Απόπειρα απαγωγής παιδιού στο Μαρούσι

Συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα στο Μαρούσι. Πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι πολίτες όταν αισθάνθηκαν πως το ανήλικο παιδί κινδυνεύει.

Μαρίνα Κουτσούμπα

Ένα συγκλονιστικό κοινωνικό πείραμα γύρω από την αρπαγή ανηλίκων πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι. Το κοινωνικό πείραμα στήθηκε για τις ανάγκες της διαδικτυακής εκπομπής «face to face» του Δημήτρη Πανόπουλου, με τους ανυποψίαστους πολίτες να επιχειρούν να αποτρέψουν την αρπαγή του ανήλικου παιδιού στο Μαρούσι.

Οι συντελεστές της διαδικτυακής εκπομπής θέλησαν να καταγράψουν τις αντιδράσεις των πολιτών στις προσπάθειες ενός άντρα να προσπαθεί με ψέματα να πείσει ένα 6χρονο αγόρι να τον ακολουθήσει. Και οι δύο ηθοποιοί.

Το παιδί, που καθόταν στο παγκάκι, περίμενε, βάσει του σεναρίου, τη μητέρα του για να το πάρει. Στις προσπάθειες του ηθοποιού να φύγει μαζί του, η γυναίκα που καθόταν δίπλα του αντέδρασε άμεσα.

«Άφησε το παιδί σε παρακαλώ. Άφησέ τον, σε παρακαλώ. Άφησέ τον. Αφήστε τον, σας παρακαλώ. Δεν με νοιάζει ποιος είστε εσείς. Άφησέ τον. Αφήστε το παιδί. Εδώ είναι. Μαζί μου είναι. Φύγετε σας παρακαλώ» του λέει σε έντονο τόνο η γυναίκα που καθόταν κοντά στο παιδί.

“Φωνάζω τώρα την αστυνομία” 

«Μην πας» λέει στο ανήλικο παιδί και αμέσως μπαίνει μπροστά για να μην το πάρει μαζί του. «Τη μαμά σου περιμένεις;» ρωτάει η γυναίκα. Μόλις παίρνει τη θετική απάντηση του παιδιού, τότε αμέσως του λέει «κάτσε εδώ αγάπη μου». «Σε παρακαλώ, φύγε σε παρακαλώ. Τώρα, φωνάζω την αστυνομία» συνεχίζει η γυναίκα.

Σε εκείνο το σημείο εμφανίστηκαν οι συντελεστές της εκπομπής για να την ενημερώσουν πως το παιδί δεν κινδυνεύει. «Ηρεμήστε, δεν κινδυνεύει καθόλου το παιδί».

Το πείραμα συνεχίστηκε, με τους ανυποψίαστους πολίτες να έχουν όλοι την ίδια αντίδραση.

Τι θα κάνατε αν δίπλα σας καθόταν ένα 6χρονο μόνο του και ξαφνικά ένας άνδρας ερχόταν και προσπαθούσε να το πείσει να τον ακολουθήσει; Πόσο έτοιμοι είμαστε να προστατεύσουμε ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο; Γνωρίζουμε άραγε πως να αντιδράσουμε σωστά σε μια τέτοια περίπτωση; Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία επιχείρησε να δώσει απαντήσεις η εκπομπή «face to face».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα