16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤαυτοποιήθηκαν υπολείμματα σκελετού που ανήκουν σε αγνοούμενο από το 1976

Ταυτοποιήθηκαν υπολείμματα σκελετού που ανήκουν σε αγνοούμενο από το 1976

Τα υπολείμματα οστών εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο του αγνοούμενου

Επιμέλεια Ελένη Ποσνακίδου

Ο 22χρονος  Kyle Clinkscales εξαφανίστηκε τη νύχτα της 27ης Ιανουαρίου του 1976 και από τότε κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να αποδείξει την τύχη της ζωής του. Αυτό μέχρι πριν ένα χρόνο, όταν το αυτοκίνητο του 22χρονου φοιτητή ανασύρθηκε από έναν κολπίσκο, φέροντας μαζί του υπολείμματα του σκελετού του.

Χθες οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι τα υπολείμματα οστών  ανήκουν στον φοιτητή του Πανεπιστημίου Auburn στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

«Ήταν σαν να άνοιξε η γη και εξαφανίστηκε»

Ο Kyle Clinkscales εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός σε ένα μπαρ όπου εργαζόταν στη πόλη του LaGrange της Τζόρτζια, τη νύχτα της 27ης Ιανουαρίου 1976. Σχεδίαζε να επιστρέψει στη σχολή του, 35 μίλια μακριά, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ.

«Ήταν σαν να άνοιξε η γη και εξαφανίστηκε», είχε πει η μητέρα του Louise Clinkscales στην τοπική εφημερίδα.

Μετά την αναφορά του ως αγνοούμενος, οι τοπικές Αρχές έκανα «φύλλο και φτερό» κάθε πιθανό σημείο για να εντοπίσουν τα ίχνη του, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου του 2021, όταν κάποιος ενημέρωσε ότι είχε εντοπίσει ένα αμάξι σε έναν κολπίσκο στην Cusseta της Αλαμπάμα.

Οι ερευνητές βρήκαν ένα πορτοφόλι, μια ταυτότητα και οστά μέσα στο αυτοκίνητο. Παρέδωσαν τα σκελετικά υπολείμματα στο κρατικό γραφείο έρευνας της Τζόρτζια προκειμένου να διεξαχθεί ανάλυση DNA.

Την Κυριακή επιβεβαιώθηκε πως τα οστά ανήκουν στον επί 47 χρόνια αγνοούμενο Kyle.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη παραμένουν άγνωστα τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες θανάτου του. Οι γονείς του Kyle είχαν μιλήσει δημόσια για την υπόθεση εξαφάνισης και είχαν αποκαλύψει πως είχαν δεχτεί ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα, κάτι που τους είχε κάνει να πιστέψουν πως ο γιος τους είχε πέσει θύμα δολοφονίας.

Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν δυο άτομα ότι ήταν παρόντες όταν δολοφονήθηκε ο Kyle από ένα άλλο τρίτο άτομο. Οδηγήθηκαn στην φυλακή καθώς κατηγορήθηκαν για παρεμπόδιση της έρευνας. Ωστόσο δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, όπως και σε κανέναν άλλον.

Ο σερίφης έχει πει στο παρελθόν ότι η κατάσταση των οστών του 22χρονου θα μπορούσε να δυσκολέψει τους ερευνητές να καταλάβουν αν κάποιος όντως τον δολοφόνησε ή εάν πρόκειται για ατύχημα.

Την αλήθεια για τον Kyle δεν θα την μάθει ποτέ κανείς από τους γονείς. Ο πατέρας του, John Clinkscales πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2007 και η μητέρα του Louise πέθανε το 2021 περίπου 11 μήνες πριν βρεθεί το αυτοκίνητο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα