32.5 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΤηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη - Τα είπε...

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη – Τα είπε στα νήπια με αποδέκτη τον Ερντογαν

Μία διαφορετική τηλεδιάσκεψη από τις συνηθισμένες που πραγματοποιεί στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαφορετική γιατί στην άλλη πλευρά της… οθόνης οι συνομιλητές ήταν μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη.

Οι λιλιπούτιοι μαθητές ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, μιλούν άριστα ελληνικά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και έχοντας επισκέπτη τον πρωθυπουργό που παρακολούθησε διαδικτυακά το δια ζώσης μάθημα, τα 17 «νηπιαγωγάκια» τού τραγούδησαν ένα τραγουδάκι με θέμα τον κορωνοϊό το οποίο έγραψαν τα ίδια.

Ανάμεσά τους και η νεαρή Ντοά, η οποία κατά τη διάρκεια του lockdown είχε στείλει στον Κυριάκο Μητσοτάκη βίντεο, ζητώντας του να ανοίξει τα σχολεία γιατί της είχαν λείψει οι συμμαθητές και η νηπιαγωγός της, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κλείσουν ξανά οι σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα είπε ότι θα ήθελε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έναν προτζέκτορα με διαδραστικό πίνακα για την τάξη της.

«Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί αμέσως» της απάντησε ο πρωθυπουργός ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς είπε:

«Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν εν μέσω κορωνοϊού να μπορέσετε να κρατήσετε την επικοινωνία με τα παιδιά ζωντανή. Χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβλέπω τα παιδιά στην τάξη, με τις μάσκες τους, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, διότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σχολική τάξη, είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά»

Την ελπίδα ότι «θα συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ενώνουν τα σχολεία με την ηγεσία, τις διευθύνσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όλα αυτά για το καλό των σχολείων», διατύπωσε η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου, Ολυμπία Τζιώτζη, η οποία επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις αναπληρωτές δάσκαλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μικρών σχολείων όπως το νηπιαγωγείο Πάχνης.

Από την πλευρά της η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου, σημείωσε ότι το σχολείο της Πάχνης βρίσκεται «σε μία περιοχή όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθιέρωσε την ισονομία και την ισοπολιτεία», προσθέτοντας πως «αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης παρέμβασης είναι και τα νηπιαγωγεία μας, η εκπαίδευση της προσχολικής αγωγής».

Η ανταπάντηση του πρωθυπουργού στα λόγια της κας Στυλιανίδου είχε αποδέκτη και την πολιτική ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας που πρόσφατα έστειλε στην περιοχή τον υφυπουργό Εξωτερικών με σκοπό να αναπαράγει -όπως και έκανε- τα προκλητικά φληναφήματα περί ύπαρξης εθνικής μειονότητας στη Θράκη.

«Θα εξακολουθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης  «να στηρίζουμε αυτή την πολιτική -όπως ξέρει πολύ καλά ο δήμαρχος- έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους», αποσαφηνίζοντας ότι η ισοπολιτεία και η ισονομία στη Θράκη «αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τα παιδιά θα ήθελαν μία παιδική χαρά στον οικισμό τους, με τον πρωθυπουργό να προσθέτει ότι η Πολιτεία είναι έτοιμη να βοηθήσει τον δήμο Μύκης ώστε το έργο να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για την περιοχή. «Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά είναι που σας έχουμε στον τόπο μας, με φυσική παρουσία, αλλά και τηλεφωνικά και με τηλεδιάσκεψη», είπε. «Σας ευχαριστώ όχι μόνο σαν πρωθυπουργό αλλά και σαν άνθρωπο, διότι είστε συνέχεια, μα συνέχεια, δίπλα μας».

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το νηπιαγωγείο της Πάχνης έμεινε κλειστό όσο ήταν σε ισχύ τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και όλοι οι μαθητές συμμετείχαν απρόσκοπτα στο μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, με την υποστήριξη και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο προσέφερε 13 tablets.

Το σχολείο έχει ενισχυθεί και με άλλες δωρεές, καθώς με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έλαβε παιχνίδια αυλής που δωρίθηκαν από ιδιώτες, ενώ το Δ’ Σώμα Στρατού έχει εγκαταστήσει στο κτήριο σύστημα air conditioning.

Στη συζήτηση με τα παιδιά έλαβε μέρος επίσης η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή.

Η Άποψη. gr (Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα