17.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΒ. Μάρκου: Όπου… καταστροφή και συμφορά ο δήμαρχος Ρ-Π πρώτος και καλύτερος!

Β. Μάρκου: Όπου… καταστροφή και συμφορά ο δήμαρχος Ρ-Π πρώτος και καλύτερος!

«Όπου γάμος και χαρά…» κατά παράφραση

Γράφει η Βιργινία Μάρκου

Παραφράζοντας το: «Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» θα πούμε: «όπου καταστροφή και συμφορά ο Βαγγέλης Μπουρνούς πρώτος και καλύτερος».

Είτε πρόκειται για πυρκαγιές είτε για πλημμύρες και χιονοκαταγίδες, ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, εκεί! Πρώτος και καλύτερος να βγει στα κανάλια, ν’ ακολουθεί τις κάμερες και τους δημοσιογράφους και να «παπαγαλίζει» όσα έχουν ειπωθεί από τους ειδικούς επιστήμονες, προσαρμοσμένα βέβαια, στο δικό του αφήγημα ότι «ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη πουθενά και για τίποτα».

Ο θάνατός σου η ζωή μου (σ.σ. όπου «ζωή» η πολιτική του ανάδειξη κι επιβίωση)… κάτι τέτοιο θυμίζει ο τρόπος που εκμεταλλεύεται καταστάσεις και φαινόμενα. Και να λέγαμε τουλάχιστον, ότι εμφανιζόμενος αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί (ως Διοίκηση του Δήμου) ότι συμπάσχει και προσπαθεί να δώσει λύσεις, τότε θα του χαλαλίζαμε τη δημοσιότητα.

Εδώ όμως, έβγαινε στα κανάλια κατά τη διάρκεια του χιονιά (σ.σ. ας μην πάμε πιο πίσω, στις πυρκαγιές) όταν ακόμα χιλιάδες συμπολίτες μας ήταν εγκλωβισμένοι, χωρίς ρεύμα, νερό κλπ. και τους κατηγορούσε που δεν είχαν φροντίσει να έχουν στο γκαράζ ή την αποθήκη των σπιτιών τους, ένα εκχιονιστικό, μία γεννήτρια, μία αλατιέρα, κάνα δύο «θηρία» σαν του Πατούλη, έτσι ώστε όχι μόνο να μην εγκλωβίζονταν και του χαλούσαν την ησυχία, αλλά να έδιναν κι ένα χέρι βοήθειας στον Δήμο!

«Είναι ευσυνείδητοι πολίτες αυτοί; Τους μαζεύουμε τα σκουπίδια… πόσες άλλες παροχές θα ήθελαν δηλαδή, για τα τέλη που πληρώνουν;» εμβρόντητοι οι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών που τον άκουγαν!

Πάει αυτό…

Έρχεται η άλλη συμφορά με σπίτια να βυθίζονται… ξανά τα ίδια! «Να μην κτίζατε εκεί!» (σ.σ. όταν πήγαινε για ψήφους, φαντάζομαι δεν τους είχε κράξει -κατά το κοινώς λεγόμενο- για την επιλογή τους).

Τι κι αν δημοσιεύτηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι φταίει ο Δήμος που από το 2018 είχε ειδοποιηθεί να λάβει τα μέτρα του και αδιαφόρησε;

Ψιλά γράμματα…

Προσωπικά, το είχα γράψει και προεκλογικά, το επαναλαμβάνω και σήμερα: δεν είναι μόνο οι όποιες ικανότητες ενός εκάστου ηγέτη. Είναι και ο χαρακτήρας του που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από εμάς, τους πολίτες και ψηφοφόρους.

Είναι γνωστή η φράση: «Υπάρχουν εκείνοι που γκρεμίζουν με τον χαρακτήρα τους, ό,τι χτίζουν με το μυαλό τους».

Η Βιργινία Μάρκου είναι ελεύθερη ρεπόρτερ και συγγραφέας

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα