16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΒασίλης Σπανάκης: Καλό μήνα με τη σκέψη στραμμένη στον άμαχο πληθυσμό της...

Βασίλης Σπανάκης: Καλό μήνα με τη σκέψη στραμμένη στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας

Ο Βασίλης Σπανάκης βουλευτής Νότιου τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, εύχεται Καλό μήνα με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, αλλά και τα προβλήματα καθημερινότητας που πιέζουν οικονομικά όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά κι ολόκληρη την Ευρώπη.

Αναλυτικά πιο κάτω:  

Φίλες και φίλοι καλό μήνα!

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μία κατάσταση που προβληματίζει ολόκληρη την Ευρώπη και η σκέψη μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας. Η χώρα μας κάνει το χρέος της, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ομογένεια στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου δυστυχώς είχαμε θύματα. Ταυτόχρονα βιώνουμε και μία πρωτοφανή κρίση στον τομέα της οικονομίας με ένα κύμα ανατιμήσεων που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενεργειακή θωράκιση της Ευρώπης, αλλά και για το μέλλον των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η Κυβέρνηση έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Πρώτον, έχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις και δεύτερον, υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Φίλες και φίλοι, σε κάθε περίπτωση βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας, για κάθε άποψη που θέλετε να διατυπώσετε.

Πάντα δίπλα σας

Βασίλης Σπανάκης

Η σκέψη μας αυτήν την ώρα στον άμαχο πληθυσμό. Ιδιαίτερα στην Ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας και κυρίως στην περιοχή της Μαριούπολης.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες και δείχνουν κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο εφιάλτης ενός πολέμου στην Ευρώπη επιστρέφει. Σε κάθε περίπτωση η Ρωσική επίθεση συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια. Η κυβέρνηση της χώρας μας προσαρμόζει τις πολιτικές της στα νέα δεδομένα. Έχει εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια για την χώρα μας και γίνεται επεξεργασία σεναρίων που θα αφορούν την απορρόφηση των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας. Απαιτείται μία πανευρωπαϊκή λύση και εύστοχα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα