24 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΒρετανία: «Το τέρας του Γούστερ» – Σκότωσε τρία παιδιά και τα «παλούκωσε»...

Βρετανία: «Το τέρας του Γούστερ» – Σκότωσε τρία παιδιά και τα «παλούκωσε» σε φτάχτη

Ο David McCreavy ήταν έμπιστο μέλος της οικογένειας στην οποία διέμενε, όταν σκότωσε τα τρία της παιδιά στο Γούστερ της Βρετανίας, το 1973 - Πιστεύεται ότι έχει πλέον αποφυλακιστεί - Η μητέρα των παιδιών φοβάται ότι τώρα θα σκοτώσει την ίδια

Ήταν τρία αθώα παιδιά, που σφαγιάστηκαν βάναυσα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να μπορούν να εμπιστεύονται απόλυτα. Ολόκληρη η Βρετανία βυθίστηκε στη φρίκη, όταν η οκτώ μηνών Σαμάνθα, η Ντον δύο ετών, και ο Πολ τεσσάρων ετών, δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στο Γούστερ, το 1973.

Ο David McCreavy φρόντιζε τα τρία μικρά παιδιά όταν διέπραξε το φρικτό έγκλημα – και τώρα, η μητέρα τους πιστεύει ότι το τέρας που δολοφόνησε τα παιδιά της είναι ελεύθερο και μπορεί να κυνηγήσει την ίδια, γράφει η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Πρόσεχε τα παιδιά και ζούσε με την οικογένεια

Ο McCreavy είχε γίνει δεκτός στο σπίτι της οικογένειας ως ενοικιαστής από την Elsie και τον Clive Ralph, ο οποίος του προσέφερε ένα μέρος για να ζήσει και ένα βασικό ρόλο στην καρδιά της αγαπημένης του οικογένειας. Δεν το σκέφτηκαν καθόλου όταν άφησαν τα μικρά τους στη φροντίδα του 21χρονου McCreavy. 

Αυτό που αντίκρισε ο Clive Ralph επιστρέφοντας στο σπίτι του, αφού παρέλαβε τη μητέρα των παιδιών του, Elsie, από τη δουλειά της, τρόμαξε ένα ολόκληρο έθνος. Ο McCreavy έμοιαζε να είχε εξαφανιστεί μαζί με τα παιδιά, αφού είχε ξεσπάσει την μεθυσμένη του οργή σε αυτά, μόνο και μόνο επειδή η οκτώ μηνών Samantha άρχισε να κλαίει για το μπιμπερό της.

Η φρίκη που συγκλόνισε ολόκληρη την Βρετανία

Χρησιμοποιώντας τα γυμνά του χέρια στραγγάλισε το μωρό, το οποίο πέθανε από κάταγμα στο κρανίο. Στη συνέχεια, επιτέθηκε με ανατριχιαστική δύναμη στα άλλα δύο μικρά παιδιά. Ο McCreavy έκοψε το λαιμό της δίχρονης Ντον και στραγγάλισε τον Πολ, τεσσάρων ετών, με ένα σύρμα.

Αλλά η δολοφονία των αθώων παιδιών δεν ήταν αρκετή για τον διεστραμμένο McCreavy – στη συνέχεια, ακρωτηρίασε με φρικτό τρόπο τα μικροσκοπικά τους σώματα. Τους επιτέθηκε με τσεκούρι και «παλούκωσε» τα σώματά τους σε ένα φράχτη. Αυτή η φρικιαστική του πράξη τού «χάρισε» το ανατριχιαστικό παρατσούκλι «το τέρας του Γούστερ» και ο McGreavy φυλακίστηκε για 25 χρόνια για το κτηνώδες έγκλημα.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών κατά τη στιγμή των δολοφονιών, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τα τρομακτικά γεγονότα εκείνης της νύχτας. Η Elsie ισχυρίστηκε ότι ο McGreavy ήταν «σαν πατέρας» για τα τρία παιδιά και, μάλιστα, τόνισε ότι κάποια φορά την είχε επικρίνει όταν τιμωρούσε τον μικρό Πολ.

Ο McGreavy είχε μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειας, όταν η Elsie ήταν έγκυος στη μικρότερη κόρη της, Σαμάνθα. Αμέσως, έγινε ένα πολύ αγαπητό μέλος της οικογένειας, μαγειρεύοντας συχνά το κυριακάτικο δείπνο και προσέχοντας τα τρία παιδιά.

Το έγκλημά του συγκλόνισε το βρετανικό έθνος – πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος, που λάτρευε τα παιδιά με τα οποία ζούσε, να τα υποβάλει σε τέτοια φρίκη; 

Το σκοτεινό παρελθόν του «τέρατος του Γούστερ»

Η οικογένεια του McGreavy ήταν επίσης μπερδεμένη. Ο πατέρας του, Tom McGreavy, δήλωσε: «Όλοι όσοι γνώριζαν τον David, ήξεραν ότι αγαπούσε τα παιδιά». Αλλά ο ευχάριστος νεαρός άνδρας, που είχε γίνει βασικό κομμάτι της οικογενειακής ζωής των Ralph’s, έκρυβε ένα σκοτεινό παρελθόν.

Γεννήθηκε στο Σάουθπορτ το 1951, ήταν το δεύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας μετακινούμενος μεταξύ στρατιωτικών βάσεων, καθώς ο πατέρας του ήταν λοχίας στο στρατό. Αυτή η ζωή τον ώθησε να ακολουθήσει καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα 15 του εγκατέλειψε το σχολείο και κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, και τοποθετημένος στο Πόρτσμουθ, ο McGreavy μπήκε στο πρώτο του πλοίο, το HMS Eagle. Οι συνάδελφοί του, τον περιέγραφαν ως «αλαζόνα νεαρό», με τον McGreavy να υπόκειται σε διάφορες πειθαρχικές τιμωρίες.

Το ποτό κατέστρεψε την καριέρα του Πολεμικό Ναυτικό

Στη συνέχεια, όμως, εκείνος άρχισε να πίνει και η καριέρα του να καταρρέει. Ενώ εργαζόταν ως καμαρότος στην τραπεζαρία, ανακάλυψε ότι το όνομά του είχε γραφτεί στο βιβλίο του αρχικελευστή και ανησυχώντας ότι αυτό μπορεί να σήμαινε πως θα του έλεγαν να αλλάξει δουλειά, άρχισε να πίνει.

Η εγκληματολόγος, Δρ Elizabeth Yardley, δήλωσε: «Στην πραγματικότητα, διέρρηξε την αίθουσα του θαλάμου ενός αξιωματικού και έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων, που είχε μέσα χαρτιά. Είπε ότι το έκανε αυτό κατά λάθος, ρίχνοντας μια γόπα τσιγάρου στον κάδο».

Περίμενε ότι το Ναυτικό θα πίστευε πως ήταν απλώς ένας αθώος αυτόπτης μάρτυρας, ωστόσο, είδαν πέρα από αυτό και τον πέρασαν από δίκη. Κρίθηκε ένοχος για αμέλεια και καταδικάστηκε σε κράτηση 90 ημερών. Μέχρι το 1971 είχε ερωτευτεί μια γυναίκα ονόματι Mary, στην οποία έκανε πρόταση γάμου μόλις μια εβδομάδα μετά την πρώτη τους συνάντηση.

Απολύθηκε από όλες τις δουλειές

Την ίδια χρονιά, η καριέρα του στο Πολεμικό Ναυτικό είχε καταρρεύσει, απολύθηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Ακολούθησε μια σειρά από δουλειές, από σεφ μέχρι εργάτης, αλλά όλες είχαν την ίδια κατάληξη – απολύθηκε. Η συμπεριφορά του, η αλαζονεία και το αλκοόλ, αναφέρθηκαν ως λόγοι.

Η διάλυση του γάμου που τον βύθισε στην κατάθλιψη

Ο McGreavy επικεντρώθηκε τώρα στον επερχόμενο γάμο του με τη Mary – και ήθελε έναν τεράστιο γάμο με όλα τα παρελκόμενα. Αλλά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1971, η Mary έλυσε τον αρραβώνα, αφήνοντας τον McGreavy συντετριμμένο. Καταθλιπτικός και θυμωμένος, ενώ ζούσε με τους γονείς του, ο McGreavy μετακόμισε με τον σχολικό του φίλο, Clive Ralph.

Η καταστροφική μετακόμιση στο σπίτι των παιδιών

Η απόφαση του Clive να του επιτρέψει να μείνει με την οικογένειά του θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Ο Clive είχε παντρευτεί την Elsie όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών και έγκυος στο πρώτο τους παιδί και εργαζόταν σκληρά ως οδηγός φορτηγού, για να συντηρεί την οικογένειά του που μεγάλωνε. Οι συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι των δύο υπνοδωματίων ήταν στενάχωρες.

Ο McGreavy μοιραζόταν ένα κρεβάτι με τον μικρό Πολ, ενώ η Σαμάνθα βρισκόταν σε μια κούνια στο δωμάτιο των γονιών της και η Ντον κοιμόταν σε ένα κρεβάτι δίπλα στη μαμά και τον μπαμπά της.

Η δουλειά του Clive ως οδηγός φορτηγού σήμαινε ότι έλειπε τακτικά από το σπίτι και η Elsie ήταν ευγνώμων για τη βοήθεια του McGreavy στη φροντίδα των παιδιών και στη διαχείριση του σπιτιού. Ένας ευγενικός άνθρωπος, που τον λάτρευε η οικογένεια και ήταν αρεστός σε όσους τον γνώριζαν…

Και πάλι το ποτό, τον έβγαλε εκτός ορίων

Για άλλη μια φορά, όμως, η προσωπικότητά του άλλαξε εντελώς όποτε έπινε. Ο McGreavy συνελήφθη αρκετές φορές, επειδή ήταν μεθυσμένος σε δημόσιο χώρο, και ο πατέρας του τον προειδοποίησε να σταματήσει. Αλλά η άρνησή του να τον ακούσει κόστισε τη ζωή σε τρία μικρά παιδιά. Τη νύχτα των δολοφονιών, ο McGreavy είχε πιει σε μια παμπ με ένα φίλο του.

Ο Clive τον πήρε από την παμπ για να προσέχει τα παιδιά, ενώ εκείνος πήγε να πάρει την Elsie από τη δική της δουλειά σε άλλη παμπ. Τίποτα δεν θα μπορούσε να προετοιμάσει το ζευγάρι για τη σκηνή που αντίκρισαν όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Οι τοίχοι ήταν ποτισμένοι με αίμα και δεν υπήρχε κανένα ίχνος του McGreavy ή των παιδιών. Η αστυνομία βρήκε τα πτώματά τους «παλουκωμένα» στον φράχτη μια ώρα αργότερα.

Το φρικτό θέαμα που σόκαρε ακόμη και την αστυνομία

Ειδικά εκείνη την εποχή, το θέαμα ήταν τόσο αποτρόπαιο που ο ντετέκτιβ επιθεωρητής Bob Booth δήλωσε: «Κανένας αξιωματικός που διεξάγει έρευνες δεν χρειάστηκε ποτέ να γίνει μάρτυρας μιας τέτοιας σκηνής απερίγραπτης φρίκης».

Όταν η αστυνομία συνέλαβε τον McGreavy, εκείνος αρχικά αρνήθηκε ότι διέπραξε τους φρικιαστικούς φόνους. Το επόμενο απόγευμα, «έσπασε» και ομολόγησε. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Ο McGreavy είπε: «Ήταν όλα πάρα πολύ φρικιαστικά. Ήμουν εγώ, αλλά δεν ήμουν εγώ, πώς θα μπορούσα να το κάνω;

»Στον Πολ χρησιμοποίησα το σύρμα. Όλα φαίνονται να καταρρέουν. Πήρα την αξίνα και τα χρησιμοποίησα όλα και μετά βγήκα έξω και τα έβαλα στα κάγκελα.

»Το μόνο που ακούω είναι τα παιδιά, τα παιδιά, τα γα@@@να παιδιά. Έκανα το ίδιο στην Ντον και χρησιμοποίησα ένα κομμάτι σύρματος της κουρτίνας στον Πολ».

«Προσπαθώ να καταλάβω γιατί το έκανα»

Στην ερώτηση γιατί σκότωσε τα τρία αθώα παιδιά, ο McGreavy απάντησε: «Αυτό προσπαθώ να καταλάβω». Δήλωσε ένοχος για τους φόνους σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε μόλις οκτώ λεπτά. Εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής υπό προστασία, καθώς υπέστη κακοποίηση από άλλους κρατούμενους. Το 2006, ο McGreavy μεταφέρθηκε σε ανοιχτή φυλακή και το 2020 εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του. 

Η είδηση αυτή ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα για τη μητέρα των τριών παιδιών, την Elsie Urry πλέον, μετά το νέο της γάμο, καθώς φοβάται ότι θα συναντήσει τον δολοφόνο των παιδιών της στο δρόμο.

Ο McGreavy αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, που περιλαμβάνουν ζώνες αποκλεισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου όπου ζει η Elsie Urry – ωστόσο, θα μπορούσαν ακόμα και να «πέσουν» ο ένας στον άλλον, κάπου αλλού…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα