16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΒρέθηκε μετά από 25 χρόνια η κλεμμένη Aston Martin του James Bond!

Βρέθηκε μετά από 25 χρόνια η κλεμμένη Aston Martin του James Bond!

Ένα τέταρτο του αιώνα χρειάστηκε για να βρεθεί μια χαμένη Aston Martin, η οποία και χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας James Bond, Goldfinger, το 1964.

Κείμενο: Ναταλία Πετρίτη

Το όχημα, το οποίο εκτιμάται ότι έχει αξία 18,5 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, φημολογείται ότι βρισκόταν κάπου στη Μέση Ανατολή. Αυτό είχε αγοραστεί από έναν ιδιωτικό συλλέκτη στα mid-1980s και εκλάπη από αεροδρόμιο της Florida το 1997.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Aston Martin DB5 βρέθηκε τελικά μέσω της Art Recovery International, ένα group που αναζητεί κλεμμένα high-end αντικείμενα. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε μέσα από τον σειριακό του αριθμό, που είναι φυσικά μοναδικός.

Σύμφωνα με τον Christopher Marinello, chief executive της Art Recovery International, ο τωρινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κατά πάσα πιθανότητα αγνοούσε ότι αυτό ήταν κλεμμένο. Πιο συγκεκριμένα, αυτό άνηκε κανονικά στον Αμερικανό businessman και συλλέκτη αυτοκινήτων, Anthony Pugliese, ο οποίος το είχε αγοράσει σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s της Νέας Υόρκης το 1986. Όταν αυτό εκλάπη, η ασφαλιστική εταιρία του τον αποζημίωσε με 4,2 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που είχε προκαλέσει υποψίες ότι ο ίδιος είχε «εξαφανίσει» το αυτοκίνητο για να λάβει αυτά τα χρήματα.

Τα αυτοκίνητα Aston Martin ήταν ανέκαθεν συνώνυμα με το James Bond franchise. Η πρώτη φορά που ένα από αυτά εμφανίστηκε σε ταινία του ήταν αυτή στο Goldfinger του 1964. Μάλιστα οι ταινίες Skyfall και No Time To Die ήταν αυτές που επανέφεραν το original DB5 μοντέλο που έκανε διάσημο ο Sean Connery, που υποδύθηκε τον κατάσκοπο τις χρονιές 1962–1967, αλλά και το 1971 και 1983.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα