Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Λιστ και σύγχρονων Ελλήνων συνθετών από τον συνονόματο και αντάξιο γιο του μεγάλου μας ηθοποιού Γιώργου Κωνσταντίνου παρουσιάζει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Μακτζώρτζ (Ευβοϊκού 35, τηλ. 2294025600) στις 12 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο. Ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου θα ερμηνεύσει τη σονάτα «Φαντασία» του Λίστ, την «Κρητική Γιορτή» του Δημήτρη Μητρόπουλου, το «Λευκοτσικνιάς και Κυνηγός» και «Ο Κορμοράνος του Ξενάκη» του Γιώργου Κουμεντάκη, τις «Συλλαβές» του Θεόδωρου Αντωνίου και την «Ημέρα της Κρίσεως» καθώς και τις «Εννιά Μινιατούρες για το Σύμπαν» του νεαρού συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα (γεννήθηκε το 1987).
Ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου μοιράζει το χρόνο του σε Ελλάδα και εξωτερικό
διδάσκοντας και ερμηνεύοντας έργα, κυρίως, του ρομαντικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Την πρώτη μουσική καθοδήγηση έλαβε απ’ την πιανίστα Αγάθη Λειμονή κι έπειτα τον Ρώσο πιανίστα και παιδαγωγό Alexei Miroshnikov.
Αργότερα, σπουδάζοντας στην Βουδαπέστη με καθηγητές τον Ferenc
Rados και τον Andras Kemenes, και δεχόμενος εντελώς διαφορετικά μουσικά ερεθίσματα, συνέχισε να διαμορφώνει τη δική του μουσική προσωπικότητα.
Έκτοτε ερμηνεύει και διδάσκει τη μουσική των Ελλήνων συνθετών του εικοστού
αιώνα όπως των Σκαλκώτα, Σισιλιάνο, Κουμεντάκη, καθώς και τα σπουδαία έργα της
ουγγρικής και ρωσικής πιανιστικής φιλολογίας από τον Liszt και τον Scriabin έως τον Ligeti, τον Kurtag και τον Schedrin.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1978 και προερχόμενος από οικογένεια καλλιτεχνών έδειξε από νωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σχέσεις και την αλληλεπίδραση των τεχνών δημιουργώντας παραστάσεις που συνδυάζουν τη μουσική, το λόγο και την εικόνα. Το 1993 βραβεύτηκε με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό
πιάνου της Χ.Ο.Ν. και λίγο αργότερα πήρε το δίπλωμα του από το Εθνικό
Ωδείο με «αριστείο εξαιρετικής ιδιοφυίας». Το 1996 έγινε δεκτός στην Ακαδημία Liszt Ferenc της Βουδαπέστης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του, το 2003 αποκτώντας δίπλωμα «Masters with Honors» στην ερμηνεία και στην παιδαγωγική. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, το 2002, κέρδισε το δεύτερο πανευρωπαϊκό βραβείο στον διαγωνισμό Regio Callabria στην Ιταλία. Έκτοτε περιοδεύει συχνά στο εξωτερικό δίνοντας ρεσιτάλ και συμπράττοντας με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου, η Ορχήστρα δωματίου της Αγίας Πετρούπολής, η MAV της Βουδαπέστης, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τιμισοάρα κ.α. Έχει, επίσης, δώσει ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες σε πόλεις μεταξύ άλλων σε Ρώμη, Βενετία, Βουκουρέστι, Τίρανα, Πράγα, Οξφόρδη., Κωνσταντινούπολη, Ταλλίν, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Χαιδελβέργη, Βαιμάρη.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία και έχει επανειλημμένα κληθεί στο
εξωτερικό για να δώσει σεμινάρια σε πόλεις της Αγγλίας και Ρουμανίας ενώ το 2014 έδωσε μια σειρά πιανιστικών σεμιναρίων στην Μουσική Ακαδημία της Εσθονίας ΕΑΜΤ. Το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Oradea στην Ρουμανία. Οργανώνει και διευθύνει το πολιτιστικό φεστιβάλ «Κοχύλια» κάθε καλοκαίρι στην Λίμνη Ευβοίας στο οποίο εμφανίζονται και συνεργάζονται καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη.