17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΥΑΛΙ-ΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΥΑΛΙ-ΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ενημερωτική δράση με θέμα την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών από τις επιχειρήσεις εστίασης του Δήμου Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Α.Α.Ε.)  και την υποστήριξη του Δήμου Σαρωνικού.

Στόχος της ιδιαίτερα επιτυχημένης αυτής δράσης, ήταν η ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών σε θέματα ανακύκλωσης γυαλιού και η ενημέρωσή τους σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ειδικού Μπλε Κώδωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε.Α.Α., κ. Παπαστάθης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού για θέματα Προαγωγής της Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Αικατερίνη Παπασταμέλου – Γκούμα, επισκέφθηκαν επιχειρήσεις εστίασης στις Δημοτικές Κοινότητες Καλυβίων, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας,  όπου παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις.

Οι Μπλε Κώδωνες αποτελούν ένα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, που εξυπηρετεί μεγάλους παραγωγούς και σημεία επαγγελματικών δραστηριοτήτων – όπως καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης – όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινες συσκευασίες, οι οποίες θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα.  Η Ε.Ε.Α.Α. διαθέτει στις επιχειρήσεις αυτές τον απαιτούμενο εξοπλισμό συλλογής, ενώ πραγματοποιεί τακτικές ενημερωτικές δράσεις, για τον τρόπο συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα