24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ & ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ & ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Φανταστείτε το όμορφο σκηνικό τη Δευτέρα το βράδυ στον Άγιο Νικόλα, με το λιμάνι πιάτο στα πόδια μας, τη προγραμματισμένη συναυλία να ξεκινά και στη σελήνη να συνυπάρχουν δύο φαινόμενα, πανσέληνος και έκλειψη σελήνης, κατά ένα μυστήριο τρόπο κάνοντας το φετινό Αυγουστιάτικο φεγγάρι μοναδικό…

H πανσέληνος θα ολοκληρωθεί στις 10 και 11 πρώτα λεπτά, ενώ η έκλειψη, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες, θα έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της σχεδόν μία ώρα πριν στις 9 και 22.

Η έκλειψη όπου η σκιά της Γης αναμένεται να καλύψει περίπου το ένα τέταρτο της διαμέτρου της Σελήνης, θεωρείται αρκετή για ένα εντυπωσιακό θέαμα, όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε με γυμνά μάτια κι αν θέλουμε να αποθανατίσουμε με απλή φωτογραφική μηχανή  

Σύμφωνα με τους αστρονόμους η έναρξη της μερικής φάσης της έκλειψης συμπίπτει περίπου με την ανατολή της Σελήνης. Ένα μικρό σκοτείνιασμα της Σελήνης θα είναι ήδη ορατό κατά την ανατολή του φεγγαριού, καθώς η παρασκιά της Γης θα καλύπτει ήδη ολόκληρο το σεληνιακό δίσκο.

Τυχεροί παρατηρητές του μοναδικού αυτού γεγονότος, θα είναι βέβαια όσοι παραβρεθούν αύριο Δευτέρα τελευταία μέρα των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας Ραφήνα 2017», στον Άγιο Νικόλαο Ραφήνας.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα