21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ‘’ΒΡΟΧΗ’’ BARAN ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ

‘’ΒΡΟΧΗ’’ BARAN ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΡΑΦΗΝΑ

Το cine Ραφήνα συνεχίζει την προβολή ταινιών στο ΚΑΠΗ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, με την έγχρωμη ταινία Ιρανική ταινία ‘’ΒΡΟΧΗ’’ του 2001 διάρκειας 94΄ σε σκηνοθεσία Ματζίντ Ματζιντί με πρωταγωνιστές τους: Ζάρα Μπαραμί,Χοσεΐν ΑμπεντινίΜοχάμετ Αμίρ Νατζί.

Λίγα λόγια για την πλοκή του έργου:

Ένας νεαρός οικοδόμος αντιμετωπίζει εχθρικά τον γιό ενός Αφγανού μετανάστη που του «έκλεψε» ένα εύκολο πόστο δουλειάς στην οικοδομή.  Αλλάζει όμως στάση όταν διαπιστώνει πως πρόκειται για μεταμφιεσμένο κορίτσι, που βρήκε αυτόν τον τρόπο για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της.  Ρεαλισμός και ποίηση της καθημερινότητας σε ένα μικρό διαμάντι του ιρανικού σινεμά.

Συνοπτική κριτική

Απλότητα και πικρός λυρισμός σε μια εξαιρετική ιρανική ταινία που μιλά υπαινικτικά, αλλά τόσο ουσιαστικά για την εργασιακή εκμετάλλευση, τη θέση της γυναίκας και τον έρωτα στην ιρανική κοινωνία.

Το Baran αποτελεί την συμμετοχή του Ιράν στις υποψηφιότητες για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, με μεγάλες πιθανότητες να ακολουθήσει την τύχη των Παιδιών του Παραδείσου που στάθηκε η πρώτη υποψηφιότητα του Ιράν στα ξενόγλωσσα Όσκαρ. Αληθινό, συγκινητικό και ανθρώπινο, το Baran αποτελεί ένα εξέχον δείγμα του ιρανικού νέου κύματος, ενός κινηματογράφου που κερδίζει ολοένα τα τελευταία χρόνια αναγνώριση άλλα και θεατές. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα