16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

O Δήμος Κρωπίας και το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση, «Κούλουμα 2018»,την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, στους Άγιους Πάντες-Δημοτικό Στάδιο Ολυμπιονίκη «Γ.Σ.Παπασιδέρη».Το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου ξεκίνησε την εκδήλωση με το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι» ενώ πολλοί δημότες με τα παιδιά τους κατασκεύασαν αετούς σύμφωνα με τις οδηγίες  του  Νίκου Μαρκαντώνη που λειτούργησε εργαστήρι κατασκευής χαρταετού. Παράλληλα, κωμικοί –εμψυχωτές  δημιούργησαν την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα με τα παιδικά προγράμματα που παρουσίασαν. Ακολούθησε φαί και γλέντι. Τα νηστίσιμα φαγητά και εδέσματα (φασολάδα, χαλβάς, λαγάνες και άλλα Σαρακοστιανά εδέσματα) συνοδεία μεσογείτικου κρασιού έγιναν περιζήτητα ενώ  στη συνέχεια ο Πέτρος Ζηλεμένος, η  Σοφία Βώττα και η  Νάσια Κονιτοπούλου ερμήνευσαν λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια με τη βοήθεια των  εξαιρετικών μουσικών,  Βασίλη Σδούκο, Νεκτάριο Γκάγκωση και Βασίλη Μαρκόπουλο. Η εκδήλωση τελείωσε στις 6 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης σε δήλωσή του είπε:

«Σήμερα, παρά το κρύο, την αρχική άπνοια και την ψιλή βροχή που είχαμε ορισμένες στιγμές, οι οικογένειες του Δήμου μας τήρησαν το έθιμο και πέταξαν αετούς. Είχαμε μια όμορφη εκδήλωση με νηστήσιμα, μεσογείτικο κρασί, με παιδικά δρώμενα και ένα εξαιρετικό λαϊκό-παραδοσιακό μουσικό σύνολο που πιστεύω ότι ικανοποίησε πολύ τον κόσμο. Υγεία σε όλους και του χρόνου ξανά όλοι, πάλι εδώ». Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Σφηττός Αντώνης Κορωνιάς ευχαρίστησε θερμά, τους δημότες που προσήλθαν και ιδιαίτερα, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου, τους εθελοντές και φίλους του ΝΠΔΔ Σφηττός -και ονομάτισε τους, Νίκο Μαρκαντώνη, Αγγελική Γκίκα, Ρούλα Νουχάκη, Μαρία Δούζη, τον Λευτέρη Φωτόπουλο για το δημιουργικό/αφίσα– και τους επαγγελματίες(ερμηνευτές, μουσικούς, κωμικούς-εμψυχωτές, υπεύθυνους ήχου & μαγείρους) καθώς και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, Ελένη Κωστίδη, στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Τέλος, δήλωσε : «Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, σκεφτόμαστε να αναδείξουμε περαιτέρω το έθιμο με περισσότερα δρώμενα και άλλες εκπλήξεις πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες των δημοτών μας που ήθελαν εδώ και πολλά χρόνια εκδήλωση του Δήμου την Καθαρά Δευτέρα για να ανταμώνουμε όλοι σε μια μεγάλη εορτή».

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ Νικόλαος Γιαννάκος, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Θοδωρής Γρίβας, ο πρώην πρόεδρος Δ.Σ Κρωπίας και δημοτικός σύμβουλος  Θεοφάνης Μιχαιρίνας, η πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Μιχαιρίνα,  οι δημοτικοί σύμβουλοι,Τάκης Πιέτρης, Δημήτριος Λέκκας, Σταμάτης Ντούνης, Κώστας Κιούσης και Αγγελική Μαρκαντώνη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα