18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔΙΑΛΕΞΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΥΜΒΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΥΜΒΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα σας προσκαλούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στις 11 π.μ., στη διάλεξη της αρχαιολόγου Δρ. Άννας Φίλιππα-Touchais «Οι προϊστορικοί τύμβοι του Μαραθώνα: νεότερα δεδομένα», που θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.

Το 2004 το ταφικό συγκρότημα στεγάστηκε και από το 2014 έχει ξεκινήσει ένα νέο, πενταετές πρόγραμμα μελέτης των μνημείων, από τους Μ. Παντελίδου-Γκόφα, G. Touchais, Α. Φίλιππα-Touchais, Ν. Παπαδημητρίου και υπό την αιγίδα της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, με στόχο την ανάδειξή του.

Στη συνέχεια η ομιλήτρια θα μας ξεναγήσει στο ταφικό σύνολο της Μέσης και Ύστερης Εποχής του Χαλκού (περίπου 2000 έως 1100 π.Χ.), που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στην Αττική και τον ελλαδικό χώρο γενικότερα, λόγω της πολύ καλής διατήρησής, της μακράς χρήσης των τάφων, αλλά και της μοναδικότητας των ταφικών τύπων που περικλείει τη λεπτομερή επανεξέταση των αρχαιολογικών δεδομένων και την τελική δημοσίευσή τους. Έως τώρα έχουν προκύψει νέα ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και αρκετά αναπάντητα ερωτήματα.

Οι τύμβοι ανασκάφτηκαν και ερευνήθηκαν το 1970 από τον Σπυρίδωνα Μαρινάτο, τα αγγεία και τα κτερίσματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα