17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ, Ο ΙΑΣΩΝ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΝΑΣ 15ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ, Ο ΙΑΣΩΝ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μόλις 15 χρονών ο Ιάσων-Σταύρος Σόμογλου, χάρισε με την ομάδα του στην Ελλάδα την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Ο ίδιος περιγράφει τα πρώτα βήματά του στον κόσμο της ρομποτικής στη Δάφνη Σκαλιώνη η οποία έκανε εκτενέστατο ρεπορτάζ για την πρωτοφανή επιτυχία του νεαρού Σόμογλου, της δασκάλας-μέντορά του Διάνας Βουτυράκου και της ομάδας με την οποία κερδήθηκε η πρωτιά και με την οποία πορεύεται σε μελλοντικούς τίτλους.

Δηλώσεις Ιάσονα Σταύρου Σόμογλου:

«Ασχολήθηκα με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 12-13 ετών. Ξεκίνησα με κάποιους συμμαθητές μου στο σχολείο, οι οποίοι με μύησαν στον κόσμο της ρομποτικής. Δημιουργήσαμε μαζί μία ομάδα και πήγαμε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής WRO, όπου βγήκαμε πρώτοι. Η πρωτιά αυτή μας εξασφάλισε το εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής του 2016 στην Ινδία, όπου καταλάβαμε την 13η θέση.

Γνώρισα τη δασκάλα μου, τη Διάνα Βουτυράκου σε έναν απογευματινό όμιλο ρομποτικής στο σχολείο μου. Η ρομποτική εμπεριέχει και την κατασκευή και τον προγραμματισμό, και κατάλαβα ότι μου αρέσει περισσότερο ο δεύτερος. Προκειμένου να εμβαθύνω περισσότερο, έκανα κάποια ιδιαίτερα μαθήματα μαζί της στο σπίτι, όπου κατάλαβα τα βασικά του προγραμματισμού. Ήξερα ότι ήθελα να ξαναπάω σε αυτόν τον διαγωνισμό, οπότε μαζί με τη δασκάλα μου, βρήκα έναν καλό φίλο από το σχολείο, έναν χρόνο μικρότερο από εμένα, τον Γιάννη Παπαδόπουλο και είπαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα και να κατεβούμε στο διαγωνισμό.

Με αυτήν την ομάδα, που την ονομάσαμε GRID, κερδίσαμε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2017 στην Κόστα Ρίκα, όπου λάβαμε και την 7η θέση – οι 8 πρώτες ομάδες βραβεύονται ως Ολυμπιονίκες – και με βάση την ιδέα που παρουσιάσαμε, μας επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ως μία από τις 40 ομάδες που θα συμμετείχαν στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Σαγκάης, τον Ιούλιο του 2018 και στον αντίστοιχο διαγωνισμό».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα