25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΡΩΤΑΣ;….Ή ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ; ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ

ΕΡΩΤΑΣ;….Ή ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ; ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ

Ένας σύλλογος ο “ΠΕΣΚ”, ένας πολυχώρος αναψυχής το “THE VIEW”, μία θεατρική ομάδα “ΟΙ ΑΛΛΟΙ”, μια θεατρική παράσταση “ΕΡΩΤΑΣ;…Ή ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ”;, μία τιμή σ’ ένα αποδημήσαντα θεατράνθρωπο το ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ, ένα πολυπληθές κοινό, συνέθεσαν το σκηνικό μιας μοναδικής καλοκαιρινής βραδιάς στη Καλλιτεχνούπολη.

Τι καλύτερο μια ζεστή νύχτα όπως η αποψινή προτελευταία Δευτέρα του Ιούλη, να παρακολουθήσει κάποιος τη πρώτη εμφάνιση της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιτεχνούπολης “ΟΙ ΑΛΛΟΙ”, σ’ ένα αφιέρωμα τιμής στη μνήμη του θεατρικού συγγραφέα Κώστα Μουρσελά, με ένα μονόπρακτο των Αφών Κιντερό με επίκεντρο των έρωτα κι ένα του Κώστα Μουρσελά με επίκεντρο ένα αναψυκτικό.

Μια περίεργη μίξη δύο διαφορετικών θεμάτων που έδεσαν αρμονικά χάρη στη εξαιρετική παρουσία των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τους ήρωες των ιστοριών, οι οποίοι έθεσαν απλά το ρητορικό ερώτημα: Τι προτιμάτε άραγε; Τον έρωτα ως παρόν ή γλυκιά ανάμνηση; Ή ένα δικό μας ουτοπικό κόσμο μέσα στον οποίο κλινόμαστε;

Ότι κι αν διαλέξετε το σίγουρο είναι ότι απόψε το κοινό ψήφισε και τα δυο και επισφράγισε τη συμφωνία μ’ ένα θερμό χειροκρότημα και μια υπόσχεση ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά σε τόσο καλές προσπάθειες.

Άλλωστε η πρόεδρος του ΠΕΣΚ Ειρήνη Σαρηκώστα και τα μέλη του συλλόγου το υποσχέθηκαν κι οι “ΑΛΛΟΙ” (Αντωνία Φωτοπούλου, Νίκος Κουρμουλάκης, Γωγώ Κωτσόλη, Σπύρος Αγγελής και Νίκος Αλλοίμονος) το εγγυούνται.

Συγχαρητήρια οφείλουμε και στο Θωμά Μαυρογονάτο για τη σκηνική, καλλιτεχνική καθοδήγηση & μουσική υποστήριξη και την Καίτη Τζάνου για την επιμέλεια – διασκευή και επεξεργασία των κειμένων.

Περιμένουμε να δούμε πόσες ακόμα φορές θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα ο σύλλογος της Καλλιτεχνούπολης!

 

  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα