19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ 4,81 ΑΝΥΨΩΝΟΝΤΑΣ & ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ 4,81 ΑΝΥΨΩΝΟΝΤΑΣ & ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Καταπληκτική επίδοση πέτυχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου η πρωταθλήτρια του Άλματος επί Κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ένα νέο ρεκόρ αγώνων ξεπερνώντας κατά ένα πόντο το 4,80 της μεγάλης Γελένα Ισιμπάγεβα. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στις δηλώσεις της αμέσως μετά τον άθλο της η Κατερίνα Στεφανίδη είπε:  

«Είμαι εκστασιασμένη που κατάφερα να κατακτήσω το χρυσό και να βελτιώσω το ρεκόρ διοργάνωσης της Ισιμπάγεβα. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι σπουδαίο. Ήμουν έτοιμη να πηδήξω ακόμη υψηλότερα όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θεωρούσα πως το 4,45 μ. θα δώσει μετάλλιο και με το 4,70 μ. ήμουν σίγουρη πως θα κερδίσω, ωστόσο δεν μου έφτανε αυτό ήθελα και το ρεκόρ».
Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση για τη Στεφανίδη, με τα ασημένια μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού (2014 & 2015) και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού (2016) να έχουν προηγηθεί.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το επίτευγμα της Στεφανίδη: 
«Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου από την πρωταθλήτρια του Άλματος επί Κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαιώνει την τεράστια αθλητική της αξία και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον.
Ευχόμαστε στην κορυφαία αθλήτρια, αλλά και στη Νικόλ Κυριακοπούλου, που κατέλαβε την 4η θέση, να συνεχίσουν μέσα από τις επιδόσεις τους να μας γεμίζουν περηφάνια».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα