17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 1948, ΝΗΣΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 1948, ΝΗΣΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ

Στη Κύπρο βρίσκεται αυτές τις μέρες ο συγγραφέας των best sellers Βαγγέλης Μαυρουδής το νέο βιβλίο του οποίου με θέμα τις αθέατες πλευρές γεγονότων που επηρέασαν ιστορικά τη Κύπρο απ’ το 1948, τότε που χάθηκε η ευκαιρία να γίνει η Κύπρος ένα νησιωτικό κράτος  τύπου Μάλτας, έως σήμερα που παραμένει ένα διχοτομημένο νησί μ’ ένα τμήμα του υπό τουρκική κατοχή, το οποίο πρόκειται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Ο συγγραφέας αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες έρευνας και ενδελεχούς μελέτης για πάνω από δύο χρόνια, ώστε να εντρυφήσει στην αθέατη πλευρά του Κυπριακού και να μεταφέρει άγνωστες λεπτομέρειες που έρχονται για πρώτη φορά στο φως και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση μιας Κυπριακής δημοκρατίας κομμένης στα δυο, αντί το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου να αποτελεί ένα νησιωτικό κράτος όπως η Μάλτα.

Ένεκα τούτων το βιβλίο αναμένεται με ενδιαφέρον απ’ τους αναγνώστες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για προσεγγίσεις ιστορικές υπό το πρίσμα της διεισδυτικής ματιάς του κ. Μαυρουδή, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής σε τέτοιου είδους εξιστορήσεις.  Άλλωστε το ταξίδι στην Κύπρο αυτό το σκοπό έχει καθώς θα συζητήσει με πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε γεγονότα του παρελθόντος κι αυτά που πρωταγωνιστούν σήμερα, που τα πράγματα είναι περισσότερο παρά ποτέ «ιδιαίτερα» κάτω απ’ την ευθεία απειλή της Τουρκίας με ατού την κατοχή τμήματος της νήσου, αλλά και να επισκεφτεί τα μέρη στα οποία διαδραματίστηκαν τα γεγονότα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα