27.4 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Στο Αννόβερο βρίσκονται μαθητές σχολείων του Μαραθώνα με την καθηγήτριά τους Λίτσα Ρίζου, η οποία στη σελίδα της στο FB αναφέρει:  

«Δεύτερος σταθμός, Αννόβερο. Μία πόλη 550.000 και άνω, με απίστευτη ποιότητα ζωής: δάσος στην καρδιά της πόλης, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, Κήποι, Λίμνες, όπου το χειμώνα οι πολίτες κάνουν σκι, όταν παγώνουν και το καλοκαίρι μπάνιο, ποταμός, σιδηροδρομικός σταθμός, Όπερα, Δημαρχείο – ένα επιβλητικό κτίριο, μπροστά σε λίμνη – Κοινοβούλιο (150 έδρες), εμπορικοί δρόμοι, Μουσεία, έντονη πνευματική και καλλιτεχνική ζωή, Ελληνικό Σχολείο, όπου μας δέχτηκαν με πολλή ζεστασιά, εντυπωσιάστηκαν από τις εργασίες των μαθητών μας και, φυσικά, τους ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τις ευκαιρίες που μας έδωσαν».

Και διευκρινιστικά στα σχόλια:

«Προς ενημέρωση για τις όποιες απορίες: δεν πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Είναι πρωτοβουλία των σχολείων του Μαραθώνα σε συνέχεια της περσινής δράσης τους για τον εορτασμό της καθιέρωσης της Παγκόσμιας μέρας Ελληνικής Γλώσσας την 9η Φεβρουαρίου. Είχαμε πρόσκληση από το ελληνικό σχολείο του Αννόβερο και το Freie Universitat στο Βερολίνο, καθώς και το Κέντρο Νέου Ελληνισμού, επίσης στο Βερολίνο, με τους οποίους πέρυσι κάναμε τηλεδιάσκεψη και είχαμε συνεργασία σχετικά με την ελληνική γλώσσα.
Ο κ. Μαρτίνος για μια ακόμη φορά υποστήριξε τη δράση μας αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό μέρος των εξόδων της εκδρομής. Φυσικά τον έχουμε ευχαριστήσει επίσημα και του είμαστε εσαεί υπόχρεοι».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα