21.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!

Μάριος Τόκας: «Με τα τραγούδια μου προσπαθώ να φτιάξω παρέες. Σε μία εποχή μοναξιάς, τα τραγούδια που γράφονται με συναίσθημα, αλήθεια και ψυχή μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους τον ένα κοντά στον άλλο».  

Μπορεί ο Μάριος Τόκας να μη ζει πια ανάμεσά μας, ζει ωστόσο στη καρδιά μας με τα τραγούδια του που μας συντροφεύουν πάντα. Ο μοναδικός μας συνθέτης, ο συντοπίτης μας Μάριος, εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με νέα ανέκδοτα τραγούδια του, που έχει αφήσει παρακαταθήκη και κληρονομιά στα παιδιά και τη γυναίκα του, την οικογένειά του, η οποία συνεργάστηκε στα πλαίσια της προστασίας και προώθησης του ανέκδοτου έργου του για την έκδοση των νέων τραγουδιών  του Μίλτου Πασχαλίδη «Στις ξερολιθιές».

Η χήρα του, Αμαλία Τόκα, παρευρέθηκε την απονομή του μουσικού βραβείου “Μάριος Τόκας”, στην εξαιρετική εκδήλωση του  Μουσικού  Γυμνασίου Παλλήνης για τον εορτασμό της 28ης  Οκτωβρίου, που θεσμοθετήθηκε απ’ την τότε Νομαρχία αν. Αττικής και νυν  Περιφέρειας και δίδεται κάθε χρόνο απ’ το 2008 μετά τον πρόωρο χαμό του, τιμώντας το μουσικό έργο του Μάριου Τόκα και την σπουδαία μουσική παρακαταθήκη  που μας άφησε. Φέτος το βραβείο δόθηκε σε τελειόφοιτο μαθήτρια η οποία αξιολογήθηκε από το σχολείο της να το παραλάβει.

Στα πλαίσια επίσης της τιμής και διατήρησης του μουσικού έργου του Μάριου Τόκα  σήμερα 28η  Οκτωβρίου, η ορχήστρα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος-Σπάτων παρουσιάζει τραγούδια του σε ειδική προς τούτο εκδήλωση.

Μια ακόμα εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στο δήμο Ζωγράφου, ως ένδειξη τιμής στο Μάριο Τόκα που έζησε εκεί επί 15 χρόνια, με τη παρουσίαση ενός μουσικού ταξιδιού – αφιερώματος στα τραγούδια του, στις 17 Δεκεμβρίου στο κινηματογράφο “Αλέκα”.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα