15.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια των οικιστών της Καλλιτεχνούπολης Ραφήνας είναι η κατασκευή ενός ναού στην περιοχή τους, κάτι που δεν έχει προβλεφθεί στον αρχικό πολεοδομικό σχεδιασμό του οικισμού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής με πρωτεργάτρια την πρόεδρο κ. Ειρήνη Σαρηκώστα και με τη συμπαράσταση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Παναγιώτη Καλφαντή, ο οποίος να σημειωθεί έχει εισηγηθεί την αλλαγή χρήσης γης σε κοινόχρηστο χώρο της περιοχής χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει πάρει το οριστικό ΟΚ, ζήτησε την συμπαράσταση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μ&Λ κ.κ. Νικολάου για την επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου.

Σήμερα μεσημεράκι ο Μεσογαίας Νικόλαος επισκέφτηκε και περιηγήθηκε την περιοχή, μένοντας εντυπωσιασμένος απ’ την ομορφιά του τοπίου. Υποσχέθηκε να συνδράμει κατά το δυνατό την όλη προσπάθεια, καθώς όπως γνωρίζουμε ένας ναός δεν αρκεί μόνο να κατασκευαστεί αλλά και να λειτουργήσει με ιερέα.

Όπως μας είπε η πρόεδρος του ΠΕΣΚ κ. Σαρηκώστα: «μπορεί τα εμπόδια να είναι αρκετά αλλά με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Ιεράρχη μας  και τη προσπάθεια όλων θα ξεπεραστούν. Η επίσημη επίσκεψη του Μητροπολίτη μας είναι ένα πολύ θετικό βήμα και δίνει ώθηση στην όλη προσπάθεια μας».

Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη πολύ θετική συνδρομή του αντιπροέδρου του συλλόγου κ. Γιώργου Παπαγιάννη, αλλά και όλων των μελών του συλλόγου, που έχουν βάλει στόχο ζωής την πραγμάτωση της κατασκευής-λειτουργίας ενός ναού, άκρως απαραίτητου στη περιοχή.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα