31.4 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΗΡΑΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ, ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…(ΦΩΤΟ)

ΠΗΡΑΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ, ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…(ΦΩΤΟ)

Σήμερα πήραμε το κουλουράκι μας, που σημαίνει ότι είμαστε καλεσμένοι στο γάμο που θα γίνει στον Αγ. Χριστόφορο Πικερμίου την Κυριακή με όλο το εθιμοτυπικό της αρβανίτικης κουλτούρας. Ελάτε μαζί μας να σας διηγηθούμε και να σας δείξουμε με εικόνες τι έγινε σήμερα το απόγευμα στο Πικέρμι όπου στο σπίτι της Έμμυς, ανύπαντρες κοπέλες μοίρασαν τα τουρτουλάκια, δηλ. κουλουράκια πλεγμένα όμορφα και αλειμμένα μέλι για να είναι γλυκιά η ζωή του νέου ζευγαριού, το προσκλητήριο του γάμου, αφού τα έντυπα προσκλητήρια εμφανίστηκαν μετά το 1930.

Η οικοδέσποινα είχε ετοιμάσει τα φιλέματα κι οι άλλες κυρίες ετοίμασαν τη κουλούρα του γάμου, περίτεχνα διακοσμημένη με πουλάκια, λουλουδάκια, απαραιτήτως δε με βελανίδια που σημαίνουν μακροζωΐα. Όλα αυτά στο άλμπουμ φωτογραφιών που συνοδεύουν το άρθρο με τις αντίστοιχες λεζάντες.

Επίσης υπάρχουν κι οι φωτογραφίες των μελών του συλλόγου και της νύφης που βέβαια τη Κυριακή θα φορέσει τη πανέμορφη – πανάκριβη αρβανίτικη νυφιάτικη φορεσιά της και θα πάει πατινάδα στην εκκλησία να παντρευτεί με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Η ώρα η καλή και στα δικά σας οι ανύπαντροι! 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα