21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

Τρία συγχαρητήρια Διπλώματα στα Γλυκά Νερά

Ποιητική εσπερίδα με ομιλία, απαγγελίες και θεματική λαογραφική έκθεση διοργάνωσε το  Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης της Ελλάδος για να δοθούν τα «Συγχαρητήρια Διπλώματα» του

Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα με θέμα «Το περιβόλι της πολιτιστικής παράδοσης», που προκηρύχθηκε με την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και τη συνεργασία του Αμερικανο-ελληνικού Ιδρύματος Δυτικής Πεννσυλβάνια–Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο και Λαογραφικό Μουσείο (AHFWP).

Στο φιλολογικό μέρος της εσπερίδας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης, Ευάγγελος Ανδρέου ανέπτυξε το θέμα «Ποίηση. Το επίκαιρο και το αληθές» ενώ ποιήματα απέδωσε η Ράνια Βισβάρδη του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Εισαγωγή και παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Ανδρέας Μπεντάι.

Τα Διπλώματα απένειμε τιμητικά ο ευρισκόμενος στην Ελλάδα διαπρεπής ομογενής Καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Pittsburgh, Δρ. Νίκος Γιαννουκάκης, ως Εκτελεστικός Σύμβουλος του AHFWP και τα έλαβαν οι: Ελένη Ζαραμητροπούλου από την Κατερίνη, η Αναστασία Κυριακίδου από την Αλεξανδρούπολη, η Αθηνά Πουρνάρα από τα Γλυκά Νερά Αττικής και για τις μαθητικές συμμετοχές οι: Αλέξιος Αξαρλής του 1ου Λυκείου Γλυκών Νερών Αττικής, Κατερίνα Μανιάτη του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αττικής, Χρυσούλα Παπανικολάου του Εσπερινού Λυκείου Πολυγύρου Χαλκιδικής και Πηνελόπη Κυριακοπούλου (εκτός συναγωνισμού) του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών Αττικής.

Στην ίδια τελετή το Αμερικανο-ελληνικό Ίδρυμα Δυτικής Πεννσυλβάνια τίμησε με ειδική περγαμηνή αναγνώρισης τον βετεράνο πρωταθλητή Δημήτρη Μποντικούλη για τη συλλογή, συντήρηση και διάσωση έργων της ελληνικής λαογραφίας.

Ο Δημήτρης Μποντικούλης – παλαιός πανελληνιονίκης και ρέκορντμαν του βάδην – επιδόθηκε με εξαιρετική επιτυχία σε ένα πολύχρονο και επίπονο έργο συλλογής και συντήρησης τεκμηρίων από την υπεραιωνόβια παράδοση του νεοελληνικού αθλητισμού καθώς και μαρτυριών από τον ελληνικό λαογραφικό πλούτο, όπως ο κύκλος των πολυάριθμων και μοναδικών έργων της λαϊκής καλλιτεχνικής οικοτεχνίας «Επικλίνιοι Κεντητοί Σταυροί», που εκτέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης με την ευκαιρία του εορτασμού του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Παράδοσης 2018».

  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα