31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ;

ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ;

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Σαρωνικού μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σαρωνικού,  στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής  Πέτρος Φιλίππου το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου.

Πρόκειται για τη διάσημη όπερα «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο σε σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη, η οποία  πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της commedia dell’ arte, Ο Παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της Κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα. Η παραγωγή της παράστασης ήταν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου συγχάρηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σαρωνικού για αυτή τη σημαντική εκδήλωση που φιλοξένησε δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθήσουν δωρεάν μια εξαιρετική παράσταση, με φαντασμαγορικά κοστούμια και λαμπερά σκηνικά αλλά και για τις γενικότερες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των κατοίκων και δημοτών του δήμου. Επιπλέον στάθηκε στο πολύτιμο έργο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ελεύθερη πρόσβαση όλων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα