26 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο “Hilton”, στην αίθουσα Τερψιχόρη Α, το Πολυεθνικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, αφιερωμένο στην Ελευσίνα ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

To φαντασμαγορικό υπερθέμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ρωσία, Μολδαβία, Αρμενία, Αίγυπτο, Ρουμανία, Βουθρωτό, Γεωργία, Ουκρανία) και στην κυριολεξία καθήλωσε  τους χιλιάδες θεατές.  Τα συγκροτήματα όλα καταπληκτικά, κατέπληξαν στην κυριολεξία τους θεατές και τους κράτησαν μέχρι το τέλος των παραστάσεων.

Τους μετέφεραν με τους χορούς και τις εντυπωσιακές φορεσιές  τους σε  όλα τα ήθη και έθιμα των πατρίδων τους.

Στην έναρξη της Ημερίδας ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας πως το φαντασμαγορικό και μοναδικό υπερθέαμα αποδεικνύει το  μεγαλείο του πολιτισμού και της παράδοσης, ενώ παράλληλα φορτίζει τον σύγχρονο πολιτισμό με την ευθύνη της διατήρησης και διαφύλαξης της Παγκοσμίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στη συνέχεια η Διοικητικός Σύμβουλος Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δήμου Ελευσίνας, κα Μαρία Καρέλλου μίλησε για τη διάκριση της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 και παρουσιάστηκε ένα εντυπωσιακό χορόδραμα αναπαραστώντας την αρπαγή της Περσεφόνης, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της κυρίας Μαρίας Βαλαβάνη.

Τα συγκροτήματα που συμμετείχαν κατά σειρά εμφάνισης ήταν τα εξής:

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας « Ο Φάρος»

Χορωδία Ελληνορωσικού Συλλόγου «Καλίνκα»

Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ», με χορούς από Θράκη και Κρήτη

Ένωση Ελληνομολδαβικής φιλίας-Συγκρότημα «MOLDOVA»

Σχολή Αρμένικου Χορού «AVETIS»

Ρουμανοελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρμονία»

Σύλλογος Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα

Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτό

Γεωργιανό Συγκρότημα Patara EmigrantebiΕξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA»

Παρόμοιο Φεστιβάλ παρουσιάστηκε στην κεντρική πλατεία της  Ελευσίνας το περασμένο καλοκαίρι κατά την περίοδο υποψηφιότητας της για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το κλείσιμο έγινε με μουσικό Πρόγραμμα από το συνθέτη των εκατοντάδων επιτυχιών Γιώργο Κριμιζάκη, ο οποίος συνόδευσε στο πιάνο τον Γιάννη Πετρόπουλο και την Πέρσα Σέργη.

Ενδιάμεσα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό ο γνωστός ερευνητής κος  Γεώργιος Τσούκαλης, ο τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ  κος Νίκος Κατσαρός, η ηθοποιός κα Νένα Χρονοπούλου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Σοφία Λεπίδα, η μεσόφωνος κα Βίβιαν Ντάγλας και ο μουσικός κος Κωνσταντίνος Ντάγλας.

Στην ημερίδα παρέστη ομάδα φοιτητών του Ελληνοαμερικανικού Πανεπιστημίου Ιστορίας της Νέας Υόρκης μαζί με τον Διεθνή Ακαδημαϊκό και Διευθυντή του πανεπιστημίου κο Νικόλαο Αλεξίου καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Διευθύνσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Την αίθουσα κοσμούσαν έργα ζωγραφικής εικαστικών μελών του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και ΝΗΣΩΝ

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα