18 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

«Καλύτερη Παιδεία, καλύτεροι αυριανοί πολίτες» είναι το σύνθημα του δήμαρχου Παιανίας κ. Σπύρου Στάμου, για τον οποίο (αλλά και τους συνεργάτες του) η σωστή εκπαίδευση των παιδιών και των νέων, καθώς και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στη σχολική και μαθητική κοινότητα, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Ήδη, από τις 13 Σεπτέμβρη 2018 κοινοποιήθηκε στο Δήμο Παιανίας έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Τούτο σημαίνει, την επιχορήγηση με το ποσό των 247.357 ευρώ, για: «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Παιανίας» με φορέα υλοποίησης τον Δήμο.

Όχι ότι η Δημοτική Αρχή περίμενε την επιπλέον επιχορήγηση για ν’ ανταπροκριθεί με αμεσότητα και πληρότητα στις ανάγκες των σχολείων της περιοχής, όπως εκείνες εκφράστηκαν από τους διευθυντές. Τα πάντα ήταν έτοιμα για άψογη λειτουργία κι έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς έγιναν παρεμβάσεις στα περισσότερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά των Γλυκών Νερών και της Παιανίας.

Παρεμβάσεις, που είχαν να κάνουν με: το ολικό ή μερικό βάψιμο σχολικών κτιρίων, την ανακατασκευή τουαλετών ή την αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων, στο 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας, στο 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Παιανίας καθώς και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γλυκών Νερών.
Επίσης, στο 2ο Δημοτικό Παιανίας έγινε η διαμόρφωση μια νέας αίθουσας με πλήρη εξοπλισμό και η αλλαγή του υπάρχοντος φωτισμού με σύγχρονες λάμπες Led.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή της Παιανίας με το βλέμμα στραμμένο στο άμεσο μέλλον, έχει ήδη καταθέσει στην ΚτΥΠ πλήρεις φακέλους για την ίδρυση του 4ου Νηπιαγωγείου Γλυκών Νερών και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας και αναμένει την έγκριση τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα