17.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας διοργανώνει Συναυλία Μικρασιατικής Μουσικής με τον Χρήστο Τσιαμούλη και τον Μανώλη Μπουνταλάκη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με παραδοσιακά μουσικά όργανα στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Μακτζώρτζ, Ευβοϊκού 35, Ραφήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22940 25600.

Ο Χρήστος Τσιαμούλης σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών καθώς και βυζαντινή μουσική με δάσκαλο τον Λυκούργο Αγγελόπουλο στο Ωδείο Σκαλκώτα. Από το 1980  στράφηκε στη μελέτη της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και την εκμάθηση των παραδοσιακών οργάνων όπως το ούτι, το πολιτικό και στεριανό λαούτο, το σάζι, ο ταμπουράς και ο ταμπουράς με δοξάρι, η πολιτική και η κρητική λύρα, ο κεμανές Καππαδοκίας, το νέι, το καβάλι, η φλογέρα κλπ. Με τις «ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» το 1985 ξεκίνησε μια δημιουργική πορεία πάνω στην παράδοση αλλά και στις μουσικές τάσεις του σύγχρονου τραγουδιού. Συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς, τραγουδιστές και συνθέτες της παλαιότερης και της νέας γενιάς αλλά και με όλους τους νεώτερους δεξιοτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνέβαλε στην δημιουργία της «Εστουδιαντίνας» όπου τραγούδησε και συμμετείχε στην ορχήστρα από τα πρώτα της βήματα. Στις συνθέσεις του διακρίνεται η επεξεργασία σύγχρονων στοιχείων με μοτίβα της παραδοσιακής και λαϊκής ελληνικής μουσικής και της παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. Από το 1985 διδάσκει παραδοσιακά όργανα σε ωδεία και μουσικές σχολές. Το 2003 ξεκίνησε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, δημιουργώντας τμήμα ελληνικής μουσικής όπου διδάσκονται όλα τα παραδοσιακά όργανα και οι ελληνικοί χοροί. Από το 2004 διδάσκει ταμπουρά στο τμήμα μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη Ραφήνα διευθύνει και διδάσκει στο Τμήμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Μακτζώρτζ.

Ο Μανώλης Μπουνταλάκης είναι δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες παραδοσιακής μουσικής εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητες, την ευαισθησία και τον ήχο της λύρας του. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα