19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ... ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΕΙ...

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ… ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΕΙ & ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ…

Έχουν συμβεί τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό που ώρες-ώρες νιώθουμε πως όσα ζούμε είναι ένας κακός εφιάλτης που θα χαθεί μόλις ξυπνήσουμε.

Δυστυχώς, όλα όσα ζούμε είναι πραγματικότητα. Κανονικό Reality και όχι Virtual Reality… Η Ανατολική Αττική υπέστη μία ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή. Χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, χάθηκαν τόσοι οργανισμοί, χάθηκαν τόσα σπίτια, χάθηκαν τόσα όνειρα. Το γέλιο και η χαρά έσβησε για πάντα στα χείλη τόσων ψυχών. Θα περίμενε κανείς πως αυτή η τραγωδία θα προβλημάτιζε τους υπεύθυνους και θα τους ταρακουνούσε. Ο όρος “υποβάλλω την παραίτησή μου σε ένδειξη αναγνώρισης λαθών και ανεπαρκειών” είναι εντελώς άγνωστος στους υπεύθυνους. Υπάρχει, επίσης, ένας άλλος όρος που λέγεται “Πολιτική Προστασία” που κάποιοι που έχουν και όνομα και επίθετο ήταν υποτίθεται “υπεύθυνοι” για αυτόν.
Όλα αυτά, βέβαια, στην virtual reality και όχι στην κανονική reality.

Οι υπεύθυνοι αυτοί, ας σταθούμε μόνο σε αυτούς, δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για την αποτροπή της τραγωδίας. Κατόπιν εορτής η συγκινητική ενεργοποίηση των εθελοντών κάλυψε για λίγο την ανικανότητά και την ανεπάρκειά των υπευθύνων. Κι αμέσως μετά βάλθηκαν να συντρίψουν τον μεγάλο εχθρό που δεν είναι άλλος από τα ρέματα και τους οργανισμούς που φιλοξενούν.

Ο Ελληνικός Στρατός εφόρμησε επί του οικοσυστήματος του Μεγάλου Ρέματος και το ισοπέδωσε. Μία απίστευτη καταστροφή με πρόσχημα την προστασία από τις πλημμύρες. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή. Το έγκλημα που έκανε ο Ελληνικός Στρατός ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην πλημμύρα. Η διάβρωση αυξάνεται, η απορρόφηση του νερού μειώνεται, η ταχύτητα ροής του νερού αυξάνεται. Αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι που θα προκαλέσουν την πλημμύρα σε ενδεχόμενη μεγάλη βροχόπτωση.

Υπερήφανος υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας φωτογραφήθηκε με φόντο τις μπουλντόζες που κατέστρεφαν την κοίτη του ρέματος. Χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ ένας άνθρωπος φωτογραφίζεται για να δηλώσει ότι τάχα μου, κάτι κάνει. Αφού δεν έκανε τίποτα πριν, κάνει υποτίθεται κάτι μετά την Καταστροφή.

Ο υπερήφανος αυτός υπεύθυνος κυριαρχεί στα πολιτικά πράγματα εδώ και τριάντα τόσα χρόνια. Λέγεται ότι είναι εκπαιδευτικός φιλόλογος και τελείωσε το Ιστορικό Αρχαιολογικό. Μπορεί ως φιλόλογος να ήταν κάποτε καλός. Ως μέλος της Αυτοδιοίκησης είναι απλά γραφικός. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσονται στις θέσεις κλειδιά εδώ και τόσα χρόνια. Μια ανακύκλωση προσώπων και ξεπερασμένων ιδεών. Στου Κασίδη το κεφάλι δεν έμαθαν τίποτα.

Από την άλλη μεριά άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνείσφεραν τον οβολό τους για να συγκεντρωθεί ένα ποσό που χρειάζεται στην επικείμενη προσφυγή για την προστασία του Μεγάλου Ρέματος από την επικείμενη διευθέτηση. Για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας τα χειρότερα έρχονται. Ο κ. “Κασίδης” και οι όμοιοί του ετοιμάζονται. Αντισταθείτε γιατί τα χειρότερα έρχονται. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μας περιμένουν κι άλλα βραδιά σαν αυτό εκείνης της καταραμένης Δευτέρας 23ης Ιουλίου.

Σώστε το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας… Για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας… Για τη ζωή… Για να μη σβήσει και το τελευταίο χαμόγελο…

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα